Sarımsak kabuğunu sakın çöpe atmayın! Bu faydasını kimse bilmiyor

Sarımsak kabuğunun faydaları saymakla bitmiyor. İşte sarımsak kabuğu çayının yapılışı.
Sarımsak kabuğunu sakın çöpe atmayın! Bu faydasını kimse bilmiyor

Sarımsak Türk mutfağında yemeklerin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Sarımsağın faydaları vatandaşlar tarafından az çok bilinse de kabuklarının ne işe yaradığını kimse bilmiyor. Hatta hep çöpe atılıyor. Peki sarımsak kabuğunun faydaları neler? Bu faydasını duyunca bir daha sarımsak kabuklarını asla çöpe atmayacaksınız. İşte faydaları.

Sarımsak kabugunun faydaları pek kimse tarafından bilinmese de kabuğun çok büyük faydalarının olduğu araştırmalar sonucunda öğrenildi. Sarımsak kabuğu ile yapılan çay öyle bir derde deva oluyor ki duyunca çok şaşıracaksınız. İşte sarımsak kabuğu çayının faydaları.

SARIMSAK KABUĞU ÇAYININ FAYDALARI

Sarımsak kabluğu sarımsağın içi kadar doğal bir antibiyotik görevi görmektedir. İşte tam da bu sebeple kabuğu ile demlenen çayın insan vücuduna birden fazla faydası bulunmaktadır. Vücutta bulunan enfeksiyonları azaltarak vücudu temizler. Bununla birlikte sarımsak kabuğunun içerisinde bulunan maddeler antioksidan olduğu için sarımsak kabuğu çayı içmek kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini de oldukça azaltmaktadır. Tıkanmış olan damarların ise açılmasına yardımcı olur.

Sarımsak kabuğu çayının bu faydalarının yanında bir de vücuttaki ödemi atmayı sağlayarak kilo vermeye de yardımcı olmaktadır. Diyetisyenler danışanlarına sarımsak çayını önermektedir. Kilo vermeyi hızlandıran sarımsak çayı günde iki defa içilebilmektedir. Bunların yanında sarımsak çayı öksürüğe ve balgam atımına da yardımcı olmaktadır. Adeta bir ilaç görevi gören sarımsak kabuğu soğuk algınlığı ve grip gibi birçok hastalığı karşı da vücudu korumaktadır. 

SARIMSAK KABUĞU ÇAYININ HAZIRLANIŞI

Sarımsak kabuğu çayının hazırlanışı ise şu şekildedir;

Öncelikle bir avuç dolusu sarımsak kabuğunu iyice yıkayın. Ardından bir demliğin içerisine koyun. Daha sonra ise demliği tamamen su ile doldurun. Ocağa koyduğunuz suyu iyice kaynatın. Kaynayan suyu yarım saat kadar kısık ateşte bekletin. İyice demlenmesi için bu işlem oldukça önemlidir. Ardından ise limon ile afiyetle içebilirsiniz.

İlgili Haberler