Sahurda bu karışımı içen gün boyu rahat edecek! Sindirim problemini çözen yöntem açıklandı

Ramazan ayı boyunca oruç tutan vatandaşlara kolaylık sağlayacak bazı öneriler uzmanlar tarafından açıklandı.
Sahurda bu karışımı içen gün boyu rahat edecek! Sindirim problemini çözen yöntem açıklandı

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Müslüman alemi oruç tutmaya başladı. İftarda ve sahurda tüketilen besinlere bu süreçte dikkat edilmesi gerekmektedir. Çünkü gün boyu boş mideye iftarda bir anda yemek girince sindirim sistemi biraz zorlayabilir. Bu nedenle sahurda tüketilmesi gereken o karışım uzmanlar tarafından açıklandı. Peki bu karışım nedir?

Öncelikle iftar ve sahur vakitlerinde bol su tüketimi oldukça önemli. Oruç tutarken gün boyu susuz kalındığı için iftar ve sahur vakitlerinde belirli aralıklar ile su ve su içeren içeçek ya da besinler tüketilmesi gerekmektedir. Özellikle sahurda bu karışım tüketilirse gün boyu vücut susuz kalmayacak. İşte o karışım.

Sahurda soda ile ayranı karıştırıp içtiğinizde oruçluyken gün boyu mideniz rahat edecek. Kendinizi hafilemiş hissedeceksiniz. Sindirim sistemini motor gibi çalıştıran bu yöntemi düzenli olarak denediğinizde oruç tutmak da çok  daha kolay hale gelecek. Mide yanması, kabızlık gibi şikayetlerin hiçbirini yaşamayacaksınız. 

SAHURDA SODALI AYRAN TÜKETİN

Oruç tutan vatandaşlar için uzmanlar tarafından bazı öneriler gelmeye devam ediyor. Uzmanlar tarafından açıklanan bilgilere göre vücudu gün boyu zinde tutmak amacıyla protein ve prebiyotik açısından zengin olan besinlerin tüketilmesi önemsenmelidir. Sodalı ayranın ise faydası saymakla bitmiyor. Susuzluğu giderdiği gibi açlık hissetmemenizi de sağlayacaktır. 

İftardan sonra ise bir taze meyve tüketmeye özen gösterin. Özellikle kayısı, şeftali gibi meyve tüketimi Ramazan ayı boyunca tüketilmesi gereken meyveler arasında yer almaktadır. Midenizi rahatlatacak ve bağırsaklarınızı daha sağlıklı hale getircektir. Sahurlarda günde bir bardak sodalı ayran tüketmeyi ihmal etmeyin. 

İlgili Haberler