Vali Funda Kocabıyık'ın 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı

Uşak Valisi Funda Kocabıyık, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Vali Funda Kocabıyık'ın 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı

Vali Kocabıyık mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Sakarya Meydan Muharebesi’nin ardından, 19 Eylül 1921’de Başkomutan Mustafa Kemal Paşa’ya “Gazi” unvanını veren Türkiye Büyük Millet Meclisi, Ulu Önder’in şahsiyetinde yüce Türk milletinin bağımsızlığı için canını feda etmeye hazır bütün kahramanlarımızı milletimizin gönlünde en kıymetli makamlardan birine oturtmuştur.

Şanlı tarihi boyunca tüm işgal ve boyunduruk altına alma girişimlerine karşı hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı birinci vazifesi sayan aziz milletimiz, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı olarak görmüş, bu fedakârlık anlayışı ve inancıyla girdiği bağımsızlık mücadelelerinin hepsinden zaferle çıkmıştır.

KAHRAMAN GAZİLERİMİZE VEFA DUYGULARIMIZI İFADE ETMEK İÇİN ÖNEMLİ BİR FIRSATTIR

Bugün, kahraman gazilerimize vefa duygularımızı ifade etmek için önemli bir fırsattır. Ülkemizin her karış toprağına kanlarını akıtarak tarihimize altın sayfalar yazdıran, vatanını ve kutsal saydığı değerleri korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz, aziz milletimizin vatanseverliğinin ve kahramanlığının yaşayan abideleridir.Bizler, aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde tarih sahnesinde millet olarak varlığımızı sürdürüyor ve bu vatan toprakları üzerinde onlardan aldığımız güç ve ilhamla vatanımızın bekasının ebediyete kadar teminat altında olduğunu biliyoruz.

GAZİLER DESTANSI TARİHİMİZİN YAŞAYAN ABİDELERİDİR

Anadolu’yu vatan toprağı yaptığımız ilk günden bu yana bizi vatanımızdan mahrum etmek isteyenler hep olmuştur ve olmaya devam edecektir. Sadece kirli ve melun adları birbirinden farklı; fakat emelleri aynı olan bu ihanet odaklarının karşısına asırlardır iman dolu göğsünü siper eden ve bu uğurda şahadeti, gaziliği bir onur madalyası olarak ruhunda ve göğsünde taşıyan aziz kahramanlarımıza olan minnet borcumuzu ödememiz mümkün değildir. Kahraman şehit ve gazilerimizin destanlara konu olan fedakârlıkları karşısında hissettiğimiz şükran duygularını ifade etmenin bir yolu bulunamaz. Bu nedenle aziz Türk milletinin birer ferdi olarak bizlere düşen en önemli vazife, aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin bize bıraktıkları emanete canımız ve kanımız pahasına sahip çıkmaktır.

Gazilik nesiller boyu taşınacak ve gelecek kuşaklara bırakılacak bir onurdur.

Gaziler şanlı tarihimizin altın sayfalarına adlarını yazdıran ebedi kahramanlarımızdır.

Gaziler, destansı tarihimizin yaşayan abideleridir.

Gazilik; Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının, Türk fedakârlığının yaşayan destanıdır.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, canını hiçe sayarak vatan savunmasına koşan bütün şehitlerimizin ve gazilerimizin aziz hatıraları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor ve sonsuz minnet duygularımla kahraman gazilerimizin Gaziler Günü’nü tebrik ediyorum. “

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler