İsmetpaşa Caddesinde vatandaşı yenil(t)me çalışmaları başladı

Uşak Belediyesi tarafından yapılacak olan İsmetpaşa Caddesi üzerindeki binalarda yenileme çalışmaları başlatıldı.
İsmetpaşa Caddesinde vatandaşı yenil(t)me çalışmaları başladı

Binalarda bulunan tabelaları sökmek için hazırlanan dev sehpalar caddede sıralanırken, caddede binası olan mülk sahipleri ve esnaflar, belediyenin kendilerinden para istemesine ve yenileme çalışmasını kendi çalıştığı şirketlere yaptırmasına tepki gösteriyor.

Öte yandan Millet İttifakının bileşenleri olan CHP ve İYİ Parti’de caddenin yenileme çalışmalarının mülk sahibi ve esnafa dayatıldığını öne sürerek yarın saat 14.00 eski belediye binası önünde toplanarak bir yürüyüş düzenlediklerini duyurdular.

CADDE SAKİNLERİ TEPKİLİ

Uşak Belediyesi tarafından alınan 04/01/72021 tarih ve 2021/ 12 sayılı Uşak Belediye Meclisi kararında; “İlimiz İslice, Durak, Kurtuluş mahallerinde kalan İsmetpaşa ve Orhan Dengiz caddelerinden cephe alan binalarda cephe düzenleme işinin 5393 Sayılı Belediye İş Kanunun 71. Maddesi gereğince projesi doğrultusunda; mantolama, boya, kaplama, doğrama, korkuluk, levha vb, işlerinin toplam maliyetinin tamamının mülk sahipleri tarafından karşılanması şartı ile belediyemiz tarafından gerçekleştirilmesi” şeklinde daha önce belediye tarafından alınan karara tepki gösteren İsmetpaşa Caddesi esnafı ve mülk sahipleri, bugün tabela sökmek için getirilen ve binalarının önlerine yanaştırılan dev sehpalara da sinirlendi.

Kendileri ile görüşen www.usakgundem.com muhabirine açıklamalarda bulunan esnaf ve mülk sahipleri tepkilerini şöyle dile getirdi:

“Bize göre bu projenin uygula bilirliği sıfırdır. Burada belediye ne yapmak istiyor? Amacı nedir? Birileri için rant kapısı mı açılmak isteniyor? Anlayabilmiş değiliz.

Bize göre şu anda bu caddede mülkü olanların ve kirada oturanların bu ekonomik sıkıntılar arasında yenileme maliyetlerini karşılaması mümkün değil. Işıklı tabelaların yenisi bile 40 – 50 bin TL.

Pandemi döneminde uygulanan sokağa kısıtlama çalışmaları zaten bizi olumsuz etkilemişti.  Şimdi bir darbede belediyeden yiyoruz.

Asıl ağırımıza giden konu, eğer caddedeki binaların yenilenmesi gerekiyorsa bina sahipleri uyarılarak yenilenme işlemi kendileri tarafından yapılır. Bu belediyenin üstüne vazife değil. Belediyeye rant sağlamak uğruna içerisinde bulunduğumuz bu olumsuz ekonomik konjonktürde bizi niye sık boğaz ediyorlar? Bunlar kafa karıştırıyor ve bize göre anlamlı bir iş değildir.

Cadde üzerinde yeni yapılan binalar var. Mesela, Vakıfbank, Ticaret Odası binası, Mavi Plaza ve Öz Merkez gibi birçok yeni bina yapılmış ve belediye tarafından birçok yeni binaya yapı ruhsatı verilmiş.

Ayrıca eski olup da tadilat ve cephe yenilemesi yapılan İş Bankası, Garanti Bankası ve Denizbank gibi binalar var.

Ayrıca tarihi eser olarak geçen; Yapı Kredi Bankası, Ziraat Bankası gibi kurum binaları var. Yasalara göre; tarihi binalara asla dokunulamaz. Bir bütünlük içerisinde cadde de cephe yenileme çalışmaları yapılırken bu tarihi binalar bu bütünlüğe nasıl eşlik edecek? Çok merak ediyoruz.

Bizim caddedeki dış cephe kaplaması yapacak olan firmanın kendi konsepti. Bu bütün dünyada ve ülkemizde aynı konseptte çalışıyor.

Acaba Uşak Belediyesi bu firmanın konseptini kendisi mi belirliyor? Bu sorulara da cevap istiyoruz.”

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler