Süslü Kadınlar bisiklet turu attı

Uşak’ta da düzenlenen ‘Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’nda kadınlar yaşanılabilir bir dünya için pedal çevirdi.
Süslü Kadınlar bisiklet turu attı

Renkli görüntülere sahne olan ve yoğun ilgi gören bisiklet turunda kadınlar, gönüllerince eğlendi.

İzmir’de, 2013 yılında kadınların bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla başlatılan ‘Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’nun 9.’su bu yıl 30 ülke ve 150 şehirde geçekleşti. Dünya Otomobilsiz Kentler Günü’nde düzenlenen bisiklet turu, daha yaşanabilir bir dünya için bisikletin önemine dikkat çekmek amacıyla her yıl şık kıyafetlerini giyip bisikletlerini süsleyerek tur düzenleyen kadınlar, farkındalık yaratmak istiyor. Dünyanın birçok kentinde olduğu gibi Uşak’ta da düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, renkli görüntülerle gerçekleşti. Kadınlar, Uşak 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’ndan Atapark’a kadar yaklaşık 1 kilometre pedal çevirdi.

Atapark’ta Ana Gençlik S.K. Halk oyunlarının gösterisi ile coşan kadınlar, daha sonra müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi.

 KADINLARIN TOPLUMDA DAHA FAZLA GÖRÜNÜRLÜĞÜNÜ SAĞLAMAK İÇİN DÜZENLENİYOR

Süslü Kadınlar etkinliği,  9 yıldır düzenleniyor. Önce Türkiye sonra dünyada diğer şehirlerde bisiklete binen kadınlar dikkat çekmeyi başardı. Çığ gibi dünyaya yayılan akım, bu yıl 30 ülke ve yaklaşık 150 şehirde eş zamanlı olarak yine bağımsız gönüllü kadınlar tarafından yapılıyor.

 ‘Dünya Otomobilsiz Kentler Günü’ kapsamında bisikletin günlük hayatın bir parçası olmasına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, kadınların toplumda daha fazla görünürlüğünü sağlamak, kendilerini temsil etmelerine fırsat vermek ve güvenli bisiklet sürmeye ilişkin altyapı talebini pekiştirmek için düzenleniyor.

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler