Pınarbaşı halkı sesini duyurdu

Ölüm kavşağında düzenlemeler başladı Sivaslı ilçesine bağlı Pınarbaşı beldesinde 11 yaşındaki Okay Çakı’nın trafik kazasında can vermesi üzerine halkın yaptığı protesto etkili oldu ve kavşağa ikaz ışıkları dikilmeye başlandı.
Pınarbaşı halkı sesini duyurdu

Uzun yılardır halkın yakınmalarına neden olan ve sık sık trafik kazalarının yaşandığı Pınarbaşı belde kavşağında 3 gün önce 11 yaşında bir çocuğun yaşamını yitirmesi ile başlayan olaylarda, belde halkı yaklaşık 1 saat Uşak – Denizli Karayolu’nu trafiğe kapatmış araç giriş çıkışına izin vermemişti.

Belde halkı kaymakam ve valinin gelerek ölüm kavşağında kendilerine trafik düzenlemesi sözü verinceye kadar yolu açmayacaklarını belirtmişlerdi.

Beldeye gelen Sivaslı Kaymakamı Semih Cembekli’nin ölüm kavşağında düzenlemelere derhal başlanacağı sözü vermesi üzerine dağılan kalabalık yolu trafiğe açmıştı.

“KAYMAKAM BEY SÖZÜNÜ TUTTU”

Kaymakam Cembekli, ilçeden ayrılır ayrılmaz kavşakta trafik düzenleme çalışmaları başlatıldı. Jandarma ekipleri sürekli araçların hızını kontrol ederken kavşağın Uşak ve Çivril girişlerine çakar denilen ikaz ışık lambaları dikildi.

Beldenin önde gelen isimlerinden Belediye Meclisi Üyesi Bayram Özadam, sözünü yerine getirdiği için Sivaslı kaymakamı Semih Cembekli’ye belde halkı adına teşekkür etti.

Özadam; “Kaymakam beye tüm beldem adına içtenlikle teşekkür ederim. Söz verdi ve çalışmalar anında başladı. Beldemizin içerisinden geçen Denizli –Uşak karayolu yerleşim alanımızı bıçak gibi ortadan ikiye bölmektedir. Tam belediyemizin önünde bulunan kavşakta da yıllardır hiçbir trafik uyarı sistemi olmadığından sürekli kazalar yaşanmaktadır. En sonunda da 11 yaşındaki yavrumuzu trafik kazasına kurban verdik.

Yıllardır söyledik, bu ölüm kavşağında önemle alınsın diye sesimizi duyuramadık. Denizli ve Uşak’a giden araçlar bazen beldemizden saate 120 kilometre hızla gitmekte, civardaki taş ocaklarına malzeme getirip götüren kamyonlar son hızla geçmekte, korkumuzdan çocuklarımız okula bile götüremez hale geldik.

Okay evladımızı da trafik terörüne kurban verince sabrımız taştı ve yetkililerin dikkatini çekmek için yolu trafiğe kapattık. Kaymakamımız geldi söz verdi. Sözünü de yerine getirmeye başladığını memnuniyetle gördük. Okay’ımızı geri getirmeyecek ama basit trafik düzenlemeleri sayesinde başka evlatlarımızı trafik terörüne kurban vermeyeceğiz” dedi.

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler