Pınarbaşı halkının öfkesi büyük oldu

Dün 11 yaşındaki Okay Çakı’yı trafik terörüne kurban veren Pınarbaşı Halkı yaklaşık 1 saat kadar Uşak – Denizli yolunu trafiğe kapatarak Okay’ın yaşamını kaybettiği kavşağa sinyalizasyon ya da EDS (Elektronik Denetleme Sistemi) kurulmasını istedi.
Pınarbaşı halkının öfkesi büyük oldu

Yaklaşık 500 kadar Pınarbaşılı kadın ve erkek. Uşak  - Denizli yolunu çift yönlü trafiğe kapatarak vali ve kaymakamın gelerek ölüm kavşağı dedikleri kavşakta trafik düzenlemesi yapılacağının sözünü vermesini istedi. Zaman zaman yumruklu tekmeli kavgalar yaşandı. Olay yerine Sivaslı Kaymakamı Semih Cembekli’nin gelip kavşakta en kısa zamanda trafik düzenleme sözü vermesi ile kalabalık dağıldı ve yolu trafiğe açtı.

TEKME VE YUMRUKLAR HAVADA UÇUŞTU

Sivaslı İlçesine bağlı Pınarbaşı beldesinde belediye binası önünde bulunan kavşakta dün akşam saatlerinde 11 yaşında Okay Çakı adlı çocuğun motosikleti ile bir aracın altında kalarak yaşamını yitirmesi, belde halkını isyan ettirdi

Uşak – Denizli Yolunun ikiye böldüğü beldede çok kaza olduğunu ve son kazanın ölümle sonuçlandığını belirten belde halkından yaklaşık 500 kişi yolu çift taraflı trafiğe keserek yaklaşık 1 saat boyunca eylem yaptı.

Yolu kesen belde halkı, vali ve kaymakamın gelerek ölüm kavşağında trafik düzenleme yapacaklarının sözünü vermeden yolu trafiğe açmayacaklarını belirtti.

Yolun kapanmasına karşı çıkan bir sürücü ise öfkeli vatandaşlar tarafından tekme tokat dövülerek yerlerde sürüklendi.

KAYAMAKAM CEMBEKLİ SÖZ VERDİ

Jandarmanın telkini ile biraz sakinleşen belde halkı, Kaymakam Semih Cembekli’inin gelmesi ile yeniden hareketlendi.

Kazada yaşamını kaybeden küçük Okay’ın babası Mesut Çakı Kaymakam Cembekli’ye “Burada ölen benim çocuğum değil de bir valinin kaymakamın çocuğu olsa bir iki saatte kavşak düzenlenmesi yapılırdı. Halkın çocuğu olunca kimsenin umurunda değil” diye sitem etti.

Kaymakam Cembekli, tüm çocukların kendi çocukları olduğunu belirterek,  burada en kısa zamanda yeni bir kavşak düzenlemesi yapılacağının ve kavşak düzenlemesi yapılana kadar yolun güvenliğinin jandarma tarafından sağlanacağının sözünü verdi ve belde halkından eyleme son vererek yolu trafiğe açmalarını istedi.

Pınarbaşı sakinlerinden Bayram Özadam, “Bir ay içerisinde bize verilen sözlerle ilgili bir çalışma başlatılmazsa yolu yine kapatırız. Daha öncede çok söz verildi. Kimse yerine getirmedi. Okay son olsun. Yavrularımız insanımızı bu ölüm kavşağına kurban vermek istemiyoruz. İlçe halkı olarak kararlıyız. Bu kavşak düzenlenen kadar eylem yapacaklarını belirtti.

Kaymakam Cembekli’den söz alan ilçe halkı yolu trafiğe açtı.

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler