Savaş’tan 96 bin protestosu

İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş, Uşak Anadolu Lisesi önüne giderek yaptığı açıklamada; öğrencilerin E-96 karayolundan güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçmeleri için yetkililerin tedbir almasını istedi.
Savaş’tan 96 bin protestosu

Geçtiğimiz hafta Cennet Candoğan (14) bir öğrencinin okula ulaşmak isterken bir aracın çarpması sonucu can vermesi üzerine tepki gösteren Savaş, günlük 96 bin aracın geçtiği E-96 karayolu üzerinde bulunan okula öğrencilerin güvenli bir şekilde karşıya geçmesini sağlayamayan yetkililere ateş püskürdü.

Eline üzerinde 96 bin yazan bir karton alarak açıklama yapan Savaş, “Bugün size bir siyasi parti temsilcisi olarak değil, vicdanı sızlayan bir vatandaş olarak sesleniyorum.

Bulunduğumuz Uşak Anadolu Lisesi önünde,  tam bir hafta önce yaşanan bir trafik kazasında bir kız çocuğumuzu yitirdik. BU okulun önünden geçen E-96 Karayolu Türkiye’de araç yoğunluğunun en fazla araç trafiğinin yaşandığı dördüncü karayoludur.

Bu karayolundan günde ortalama 96 bin aracın geçtiği resmi rakamlarla sabittir. Günde 96 bin aracın geçtiği bir yol üzerine okul yapıyorsunuz. Öğrencilerimizin can güvenliğinin sağlanması için en alt geçit, ne üst geçit ne de yaya geçidi olmak üzere hiçbir önlem almıyorsunuz.

Bu durumun hiçbir şekilde izahı yoktur. Burada eğitim gören çocuklarımız, sabah şehir içinden şehir içi toplu araçlarla geliyorlar.  Öğlen ya da okul çıkış saatlerinde Uşak’a gitmek için yolun karşısına geçerek şehir içi dolmuşlara binmeye çalışıyorlar. Bunun için de en az 500metre yürümeleri gerekiyor. Bu durumda çocukların can güvenliğini ciddi anlamda canlarını tehlikeye düşürmektedir” dedi.

“BU BİR UMURSAMAZLIKTIR İHMALDİR”

Burada öğrenim gören çocukların velilerinin ilgili makamlara defalarca dilekçe verdiğini ve durumu CİMER’E bildirdiğini iddia eden Savaş, “CİMER, Uşak Valiliğine, valilik, Uşak Belediyesi’ne , Uşak Belediyesi karayollarına yazmış, neticede hiçbir sonuç alınamamıştır.

Şimdi buradan yetkililere sesleniyorum: O makamlarda bu milletin vergileri ile oturuyorsunuz. Günlük 96 bin aracın geçtiği bir karayolundan öğrencilerin okula ulaşması için bir üst geçit, alt geçit yapmamak umursamazlıktır. İhmaldir.

Sizlerden en kısa bir zamanda bir önlem alarak öğrencilerimizin can güvenliğinin sağlanması için gerekli tedbirlerin alınmasını talep ediyorum.

Şehrimizin göbeğinde bulunan birçok okul o bölgede yapılacak bir müteahhitlik işi sonucu yıkıldı. Birçok okul, kilometrelerce uzaklıkta adeta dağ başına taşındı. Okullara ulaşmak için servis problemi yaşanmaya başlandı.Çocuklarımız, çantasını alıp yürüyerek okullarına rahatça gidebilmelidir.

Eskiden köylerde kasabalarda ilk, orta, lise gibi okullar varken şimdi kentimizde okul kalmadı.

Son olarak yetkililer şu mesajı iletmek istiyorum: Saraylarınız, makamlarınız ve servetleriniz bir genç kızın hayatı etmez” ifadesini kullandı.

 (SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler