İlk Dersi Veysel Eroğlu verdi

Uşak Üniversitesi 2021 -2022 Akademik Yılı Açılış töreninde ilk dersi AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili, 61., 62., 63., 64. ve 65. Hükümetleri Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu verdi.
İlk Dersi Veysel Eroğlu verdi

Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi’nde düzenlenen Uşak Üniversitesi 2021 -2022 Akademik Yılı Açılış töreni ve “Prof. Dr. Nevzat Kor’a Fahri Doktora Takdimi Töreni”nde konuşan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uşak Üniversitesi’nin uluslararası başarılarından bahsetti.

Uşak Üniversitesi 2021 -2022 Akademik Yılı Açılış töreni ve “Prof. Dr. Nevzat Kor’a Fahri Doktora Takdimi Töreni” yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, bir konuşma yapan ev sahibi Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, “Uşak Üniversitesi olarak, sağlığınız için her türlü tedbiri büyük bir titizlikle almış olduğumuzu bilmenizi isterim. Yüzyüze eğitimin kesintiye uğramaması için sizlerin de uzmanların uyarılarını dikkate alarak, maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymayı sürdürmeniz ve aşılarınızı ihmal etmemeniz çok ama çok önemli.

Uşak Üniversitesi’ni kazanarak, geniş sosyal alanları, kütüphanesi, yurtları ve burs olanaklarının yanında, öğrenci odaklı eğitim modeli ile daima yenilikçiliği benimseyen ve bu alanda kendini sürekli geliştiren genç ve dinamik bir üniversiteye adımınızı atmış bulunmaktasınız.

Bugün Uşak Üniversitesi bünyesinde 14 fakülte, 11 meslek yüksekokulu, bir yüksekokul, 20 uygulama ve araştırma merkezi ve lisansüstü eğitim enstitüsü yer almaktadır. Üniversitemizin toplamda 29 bin civarında öğrencisi bulunmaktadır.

Rektör olarak göreve başladığım 2017 yılından itibaren, Uşak Üniversitesi’ni bölgemizin yükselen marka değeri yapma yolunda çok önemli bir mesafe kat ettik,

Üniversitemizin başarılarının uluslararası alanda da tescillenmiş olmasının gururunu yaşıyoruz. Dünyaca ünlü üniversite sıralama kuruluşu olan Times HigherEducationın (THE) Akademik Etki Sıralaması 2021 sonuçlarına göre üniversitemiz, dünyadaki ilk bin üniversite arasında yer aldı. Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda gerçekleştirilen sıralamada yer almak bizi gururlandırdı. Times Higher Education, 96 ülkeden bin 154 üniversiteyi değerlendirmeye aldı. Türkiye’den de 49 üniversitenin yer aldığı değerlendirme sonucunda Uşak Üniversitesi “Nitelikli Eğitim” alanında 201-300 kategorisinde sıralamaya girmeyi başardı.Uşak Üniversitesi Türkiye’den listeye giren birçok üniversiteyi geride bırakarak 11.sıraya yerleşti. Bunun yanında, üniversiteleri yürüttükleri sürdürülebilirlik çalışmaları açısından değerlendiren ve “Dünya Yeşil Üniversiteler” sıralaması olarak bilinen “UIGreenMetric”te de ilk kez 1000 üniversite arasına girdik ve 758.olduk.Rabbime ne kadar hamd etsek azdır” dedi.

Daha sonra programa tele konferans sistemi ile katılan Prof. Dr. Nevzat Kor’a Fahri Doktora takdim edildi.

Daha sonra; 61., 62., 63., 64. ve 65. Hükümetler Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun açılış dersi vermesinin ardından, Uşak Üniversitesi Deri Tekstil ve Seramik Tasarım Merkezi temel atma töreni   ile program sonlandırıldı.

Uşak Üniversitesi 2021 -2022 Akademik Yılı Açılış töreni ve ve “Prof. Dr. Nevzat Kor’a Fahri Doktora Takdimi Törenine; Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, AK Parti Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay ve İsmail Güneş, Uşak Cumhuriyet Başsavcısı Bünyami Korkmaz, İl Jandarma Alay Komutanı Jnd. Albay Murat Kılıç, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler