Sivaslı İlçesinde halı kursunu bitiren kızlar Kaymakamı ziyaret etti

Uşak Halısı dokuma kursunu başarı ile bitiren Sivaslılı genç kızlar, İlçe Kaymakamı Semih Cembekli’yi makamında ziyaret ederek halı dokuma kursuna öncülük ettiği için teşekkür ettiler.
Sivaslı İlçesinde halı kursunu bitiren kızlar Kaymakamı ziyaret etti

 Meslek edindirme kapsamında Uşak İŞKUR İl Müdürlüğü ve Sivaslı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü iş birliği içerisinde düzenlemiş olan Uşak Halısı Dokuma kursunda öğrenim gören kursiyerler, Sivaslı İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Özden, Sivaslı Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İlker Yelken ve Usta Öğretici Nazlı Küçükgöl ile birlikte Sivaslı Kaymakamı Semih Cembekli’yi makamında ziyaret ettiler.

Kursiyerleri makamında kabul eden Kaymakam Semih Cembekli : “Unutulmaya yüz tutmuş meslekler kategorisinde ve de aynı zamanda ilimizin kültürel künyesinde yer alan Uşak Halısı Dokuma mesleğinin gelecek kuşakları aktarılması amacıyla Uşak İŞKUR İl Müdürlüğü ile iş birliği içerisinde düzenlemiş olduğumuz kursumuza kadınlarımızın ve genç kızlarımızın gösterdikleri ilgi bizleri memnun etmiştir. Görüyorum ki meslek edindirme kapsamında daha önce köylerimizde ve kasabalarımızda kilim ve halı dokuma alanında ortaya koyduğumuz çalışmaların bir yenisini de kursiyerimizin özverisi ile başarılı bir şekilde ilçe merkezimizde de tamamlamak üzereyiz. Bu şekilde ilerleyen süreçte proje kapsamında oluşturulabilecek dikim ve dokur evinin insan kaynağını da somut bir şekilde oluşturuyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

“SIRADA HEDİYELİK MİNYATÜR HALI DOKUMA KURSU VAR”

Sivaslı İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Özden ise “ Meslek edindirme kursları bizler için büyük önem taşıyor. Bu tür kurslarda kursiyerlerimize mesleki eğitim vermenin yanında bakanlığımızın politikaları doğrultusunda rehberlik yapma imkanı da buluyoruz. İlçemizde daha önce kilimcilik ve halıcılık mesleğinde meslek edindirme kursları gerçekleştirdik. Ekim 2021 döneminde Uşak Halısı Dokuma kursumuzun tamamlanmasından sonra da şimdiye kadar uygulamaya konulmamış olan minyatür üzerine de bir çalışma gerçekleştirmek istiyoruz. Özellikle hediyelik eşya sektöründe büyük rağbet gören minyatür halı sanatı ile ilgili dokuma tezgahlarını ve temrinlik malzemeleri temin etmek için çalışmalarımız devam ediyor.  

Bu tür çalışmalarda desteklerinden dolayı Kaymakamımız Sayın Semih Cembekli’ye şükranlarımı sunarım. Kurs sürecindeki başarılarından dolayı da başta Kurum Müdürü İlker Yelken olmak üzere bütün Sivaslı Halk Eğitimi Merkezi personeline teşekkür ederim.” dedi.

(SALİH KILINÇ / UŞAK)

İlgili Haberler