SGK 4a 4b 4c'liler için açıklama geldi! Emekli olacaklar için EYT maaş hesaplama robotu geldi hemen öğrenin

Yıllardır sorun haline gelen ve emekli olacak vatandaşların sabırsızlıkla beklediği EYT düzenlemesi Meclis'ten geçti. EYT'liler, düzenlemenin yayınlanmasının ardından emekli olacak. Emeklilik maaşlarını merak eden EYT'liler için detaylar belli oldu.
SGK 4a 4b 4c'liler için açıklama geldi! Emekli olacaklar için EYT maaş hesaplama robotu geldi hemen öğrenin

SGK 4a 4b 4c'liler için açıklama geldi! Emekli olacaklar için EYT maaş hesaplama robotu geldi hemen öğrenin - Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için yapılan düzenleme Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'ndan geçti. Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yasalaşacak olan düzenleme için sabırsız bekleyiş başladı. EYT mağduru milyonlarca vatandaş, yıllar önce başlattıkları yasal mücadelenin sonuna geldi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ı ilgilendiren EYT düzenlemesi Meclis'ten geçti. Cumhurbaşkanı'nın onayının ardından Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girecek uygulamanın ardından emeklilik hakkı kazanan EYT'liler ne kadar maaş alacaklarını sorgulamaya başladı. 

EYT'DE MAAŞ HESAPLAMALARI NETLİK KAZANDI

SGK tarafından hizmete sunulan 4A, 4B, 4C emekli maaşı hesaplama robotu ile yaklaşık olarak alınacak maaşların hesaplaması yapılabiliyor. Emeklilik hakkı elde edince alacakları maaşını merak eden milyonlarca EYT'li Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) maaş hesaplama robotu üzerinden tahmmini olarak ne kadar ücret alacaklarını öğrenebiliyor. Doğrudan SGK'nın sitesi üzerinden ulaşılabilen hesaplama robotu ile ilk etapta yaklaşık 2 milyon 250 bin kişinin maaşını öğrenebileceği detayları ekledik.

4A, 4B ve 4C gibi sigorta sistemlerinin her biri için ayrı hesaplama sayfaları bulunmaktadır. SGK'nın resmi internet sitesi üzerinden emekli maaşını sorgulamak ve maaşını öğrenmek isteyenler;

  • Doldurulması istenilen bilgileri girin.
  • TC Kimlik Numarası, SGK Sicil Numarası, Baba Adı, Nüfus İl, Doğum Tarihi bilgilerinizin doğrulayın,
  • "Sorgula" butonuna tıklayın. Söz konusu adımları takip ettikten sonra hesaplamaları yapabilirsiniz.

SGK EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

EMEKLİLİKTE MAAŞ HESAPLAMA ROBOTU 

4A (SGK) emeklisi olanlar, SGK sistemine "TC Kimlik Numarası, SSK Sicil Numarası, Baba Adı, Nüfus İl ve Doğum Tarihi" bilgilerini girdikten sonra sorgulamayı gerçekleştirebiliyor.

4A EMEKLİ AYLIĞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ

4B Bağ-Kur emekli maaşı alanlar, e-Devlet sistemine giriş yaparak alacakları maaşın tutarını görüntüleyebiliyor. Sayfadaki hizmet dökümü kısmında yer alan 4B emekli maaşı hesaplama linkine tıklayarak esnaf veya tarım işçisi seçenekleri tercih ederek dökümü ve maaş tutarı görüntülenebiliyor.

4B EMEKLİ AYLIĞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ

4C kamu çalışanları, alacakları emekli aylıklarını sorgulayabiliyor.

4C EMEKLİ AYLIĞI HESAPLAMA LİNKİ

İlgili Haberler