SGK 4a 4b 4c'liler için açıklama yapıldı! Emekli olacaklar için o ödemelerin tarihi belli oldu

Emekli olacak vatandaşların sabırsızlıkla beklediği EYT düzenlemesi Meclis'ten geçti. EYT'liler düzenlemenin yürürlüğe girmesinin ardından emeklilik hakkına kavuştu. Emekli olacak vatandaşlar ise ilk maaşlarını alacakları tarihi araştırmaya başladı.
SGK 4a 4b 4c'liler için açıklama yapıldı! Emekli olacaklar için o ödemelerin tarihi belli oldu

SGK 4a 4b 4c'liler için açıklama yapıldı! Emekli olacaklar için o ödemelerin tarihi belli oldu - Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için yapılan düzenleme Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'ndan geçti. Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yasalaşan düzenlemenin ardından milyonlarca EYT mağduru yıllar önce başlattıkları yasal mücadelenin sonuna geldi. 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ı ilgilendiren EYT düzenlemesinin TBMM'den geçmesi ve  Cumhurbaşkanı Recep Yattip Erdoğan'ın onayının ardından Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Başvuruların alınmasının ardından emeklilik hakkı kazanan EYT'liler ilk maaşlarını alacakları tarihi sorgulamaya başladı. 

EYT'DE İLK MAAŞ TARİHİ NETLEŞTİ

4A, 4B, 4C sigortalılık kapsamında emeklilik hakkı eden milyonlarca EYT'li Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) maaş hesaplama robotu üzerinden tahmmini olarak ne kadar ücret alacaklarını öğrenebiliyor. Öte yandan alacakları maaşların tarihini merak eden EYT'liler için ilk açıklama da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi. Bakan Bilgin,  EYT’lilerin ilk emekli maaşını nisan ayında alacağını söylediği açıklamasında ''Bütçeye ek yük olmayacak, hepsinin planlaması yapıldı. Meclis Genel Kurulu'nda yasalaşan düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra başvuru yapılabilecek. Hak kaybı olmayacak, panik yapmaya gerek yok. E-Devlet üzerinden müracaat yapılabiliyor. Bizzat gidip de başvurabilirler. Mart ayı içinde başvuranlar ilk maaşlarını nisanda alabilirler. İnsanların akıllarında bir soru işareti kalmasın.'' ifadelerine yer verdi. Öte yandan EYT'lilerin başvurularının onaylanması halinde ilk maaşlarını da nisan ayında almaları bekleniyor. Bununla birlikte EYT'liler bankalardan promosyon ve bayram ikramiyesi alma hakkından da yararlanabilecek.

İlgili Haberler