EYT'de hesaplamalar yeniden yapıldı! Erkek ve kadınlarda 1976 1999 arası prim gün sayısı tablosu

Türkiye'de EYT düzenlemesinin TBMM'den geçmesi ile birlikte hesaplar yeniden yapıldı. EYT için başvuru yapacak olanlar için ise EYT prim gün sayısı şartı bulunurken hesaplar netleşti.
EYT'de hesaplamalar yeniden yapıldı! Erkek ve kadınlarda 1976 1999 arası prim gün sayısı tablosu

EYT'de hesaplamalar yeniden yapıldı! Erkek ve kadınlarda 1976 1999 arası prim gün sayısı tablosu - Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile milyonlarca kişinin emekli olmasının önü açıldı. EYT düzenlemesinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'ndan geçmesi üzerine yasa teklifi kabul edildi. EYT için başvuru yapacak olan milyonlar, EYT prim gün sayısı şartı nedeni ile araştırmalarına başladı. EYT'de kademeli geçiş tablosundaki prim ödeme gün sayısı şartı sigortalılık başlangıç süresine göre değişkenlik gösteriyor. Bu nedenle vatandaşlar, ''EYT prim gün sayısı kaç olmalı?'' sorusuna yanıt arıyorr. 

EYT HESAPLAMALARI YENİDEN YAPILDI

EYT'nin TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmesiyle beraber EYT prim gün sayısı şartı ile ilgili ayrıntılar emekli olmak için bekleyen milyonların gündemine girdi. EYT prim gün sayısı ile detaylar sigortalılık süresine göre farklılık gösterirken EYT prim gün sayısı tablosunu haberimize ekledik. EYT prim gün sayısı 5000 ve 5975 gün arasında farklılık gösteriyor. Öte yandan EYT, Resmi Gazete'de henüz yayımlanmadı. İlerleyen günlerde Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor.

EYT PRİM GÜN SAYISI TABLOSU NETLEŞTİ

İlgili Haberler