Türkiye Finans Bankası o müşterileri ile imzalayacak! 7.500 TL anında cebinizde

Emekli olmak için sabırsızlıkla bekleyen EYT'liler için sona gelindi. Emekli olacak EYT'liler ilk maaşlarını tarih için geri sayıma başlarken bankalarda da promosyon mesaisi başladı.
Türkiye Finans Bankası o müşterileri ile imzalayacak! 7.500 TL anında cebinizde

Türkiye Finans Bankası o müşterileri ile imzalayacak! 7.500 TL anında cebinizde - Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden (TBMM) geçti. EYT düzenlemesinin TBMM Genel Kurulu'nda onaylamasının ardından Resmi Gazete'de yayımlanacak olan düzenleme yürürlüğe girecek. EYT'nin yasalaşması ile birlikte emekli olmasının önü açılan 2 milyon 250 bin EYT'li başvurularını resmi olarak yapılabilecek.

MİLYONLARCA VATANSAŞ EMEKLİ OLABİLECEK

Yürürlüğe girecek olan EYT yasası ile emeklilik hakkı elde eden vatandaşlar başvurularının onaylanmasının ardından maaşlarını almaya hak kazanacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT'lilerin ilk maaşlarının nisan ayında hesaplarına yatırılacağını bildirdi. Yapılan açıklamanın ardından EYT düzenlemesi ile emekli olma hakkı elde eden vatandaşlar, ilk ödemelerini alacakları banka şubesini e-Devlet kapısı sistemi üzerinden ya da emeklilik işlemleri sırasında Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) seçebilecek. EYT'lilere emekli maaşının bağlanması ile birlikte banka promosyonu fırsatı da elde edecek olan vatandaşların heyecanı da arttı. Emekli olacak olan EYT'liler ise bankaların verdiği promosyon miktarını merak ederken detaylar da netleşmeye başladı. Bu kapsamda Türkiye Finans Bankası'nın emekli olacak vatandaşlara  yapacağı ödemeler belli oldu.

TÜRKİYE FİNANS BANKASI EMEKLİ PROMOSYONU NE KADAR?

Emekli olan ve maaşını alacağı banka ile anlaşma sağlayan milyonlarca emekliye promosyon ödendiği biliniyor. Bu ödemeler 2023 yılı ile birlikte yenilenirken SGK emekli aylığını üç yıl boyunca Türkiye Finans Bankası'ndan almak için taahhüt veren emekliler 7 bin 500 liraya varan emekli promosyonu alabilecek. Promosyon Taahhütnamesi'nin imzalanması sonrasında emeklilere;

  • 3.499 TL'ye kadar emekli maaşı alanlara 3.500 TL
  • 3.500 TL – 7.499 TL arasında emekli maaşı alanlara 5.000 TL
  • 7.500 TL – 9.999 TL arasında emekli maaşı alanlara 6.500 TL
  • 10.000 TL ve daha fazla maaş alanlara 7.500 TL'ye kadar promosyon ödemesi yapılacağı açıklandı.

İlgili Haberler