Milyonlara duyuruldu! O tarihte hesaplara beklenen ücretler geçecek

EYT düzenlemesinin TBMM Genel Kurulu tarafından kabul edilmesinin ardından maaşların yatacağı tarih gündeme geldi. EYT düzenlemesinin yasalaşmasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'ndan ilk maaş tarihine ilişkin açıklama geldi.
Milyonlara duyuruldu! O tarihte hesaplara beklenen ücretler geçecek

Milyonlara duyuruldu! O tarihte hesaplara beklenen ücretler geçecek - Uzun bir süredir beklenen EYT yasa teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda görüşülerek kabul edildi ve 24 yıllık sorun çözülmüş oldu. 8 Eylül 1999 tarihi öncesinde sigorta girişi olan, prim günü ve sigortalılık süresini tamamlayanların yararlanacağı Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesinde ilk maaşların ödeneceği tarih merak konusu oldu.

İlk etapta 2 milyon 250 bin kişinin yararlanacağı EYT düzenlemesinde kademeli prim günü şartı aranacağı açıklanırken düzenlemenin detaylarının açıklanması ile EYT'de ilk maaşların ödeneceği tarih belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT ilk maaş tarihi açıklamasında bulundu.

MİLYONLARCA EYT'LİNİN MAAŞ TARİHİ AÇIKLANDI

EYT düzenlemesine ilişkin açıklamalar yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, ''Panik olmanıza gerek yok. Resmi Gazete'de yayımlanması sonrası e-Devlet üzerinden başvuru yapılabilir. Nisanda ilk maaş alınacak. Bütçeye ek yük getirmesi konusunda endişemiz yok." ifadelerini kullandı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), normal şartlar altında emekli aylığı başvurularını iki hafta içinde sonuçlandırıyor. Ancak EYT düzenlemesi ele ilk maaş ödemesinde gecikmeler yaşanması beklenirken ilk ödemenin 1 Nisan’dan geçerli olmak üzere toplu olarak ödeneceği biliniyor. 

EYT'LİYE İKRAMİYE DE YOLDA

4A (SSK) statüsünde çalışanlar önce işyerinden ayrılıp sonra emeklilik dilekçesi verecekler. 4C (Emekli Sandığı) kapsamındaki kişiler ise çalıştıkları kurumdan emekliye sevk onayı aldıktan sonra emekli olabilecekler. Koşulları yerine getirmemiş EYT’lilere ise koşulları tamamladıkları tarihten itibaren emeklilik dilekçesi verdiklerinde, dilekçe tarihini izleyen ay başından itibaren aylıkları bağlanacak. Mart ayında dilekçe veren EYT’liler, nisan ayındaki Ramazan Bayramı nedeniyle 1.100 lira tutarındaki ikramiyeyi de almaya hak kazanacaklar.

İlgili Haberler