O kişilere ikramiye ve promosyon talihi vurdu! Binlerce lira cebinize o tarihlerde girecek

EYT düzenlemesinin Meclis'ten geçmesi ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi ile birlikte ilk maaş telaşı başladı. Ancak EYT yasası ile emekli olacaklara iki ödeme müjdesi birden geldi.
O kişilere ikramiye ve promosyon talihi vurdu! Binlerce lira cebinize o tarihlerde girecek

O kişilere ikramiye ve promosyon talihi vurdu! Binlerce lira cebinize o tarihlerde girecek - Emeklilikte Yaşa Takılanlar'a (EYT) ilişkin düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle birlikte başvuru süreci başladı. Yasaya göre belirlenen koşulları yerine getirenler, süre sınırı olmaksızın, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve e-Devlet kapısı üzerinden EYT için başvuru yapabilecek.

Milyonlarca vatandaşın emekli olmasının önü açılırken ilk maaş için tarihi de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin vermişti. EYT'liler alacakları maaşa gözlerini çevirirken maaşlarına ek olarak promosyon ve ikramiye müjdesi geldi. 

EYT'LİLERE PİYANGO VURDU

EYT ilgili düzenlemeleri kapsayan Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Başvuruların ardından ilk maaşın nisan ayında yatacağını bildiren Bakan Bilgin'in açıklamalarının ardından nisan başı itibarıyla ilk maaşların alınmaya başlanacağı kaydedildi. İlk etapta 2 milyon 250 bin vatandaşın emekli olacağı düzenleme kapsamında emekli olacak kişiler maaşlarını alacakları banka ile imzalayacakları taahhütname ile 3 bin liradan 10 bin liraya kadar promosyon alma hakkı da elde edecek.  Öte yandan Raman ve Kurban Bayramlarında emeklilere bin 100 lira olarak verilen bayram ikramiyesinden de faydalanacak olan EYT'liler maaş, promosyon ve ikramiye ile birlikte 3 ayrı ücret alarak ceplerini dolduracak. 

İlgili Haberler