Özel bankalar duyurdu! O kişilerle sağlanan anlaşma doğrultusunda 7.500 liraya kadar ödeme yapılacak

24 yıldır büyük sorun haline gelen EYT düzenlemesi Meclis'ten geçti ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Milyonlarca kişi düzenleme kapsamda emeklilik hakkı elde ederken özel bankalardan da promosyon açıklamaları geldi.
Özel bankalar duyurdu! O kişilerle sağlanan anlaşma doğrultusunda 7.500 liraya kadar ödeme yapılacak

Özel bankalar duyurdu! O kişilerle sağlanan anlaşma doğrultusunda 7.500 liraya kadar ödeme yapılacak - Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasal düzenleme ile belirli şartlara bağlı olarak emeklilik hakkı elde etti. Emekli olma hakkı elde edenler, geçtiğimiz aylarda binlerce emekliye bankalar tarafından verilen promosyonlara gözlerini çevirdi.

EYT'LİLER PROMOSYON HAKKI ELDE ETTİ

Kamu ve özel bankalar tarafından verilen promosyon ücretleri özel bankalarda rekor miktarlara ulaşırken EYT düzenlemesi kapsamında emekli olacaklar da alacakları promosyon için bankaların açıklamalarını araştırmaya başladı. Milyonlarca EYT'li için emeklilik yolu açıldı ve başvurular için telaş başladı. Başvuruların onaylanmasının ardından milyonlarca vatandaş emekli olacak ve aylıkları bağlanacak. EYT'liler bununla birlikte maaşlarını alacakları bankalar ile anlaşma imzalayacak ve promosyon alamaya hak kazanacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıklamaları doğrultusunda ilk maaşlarını nisan ayında alacak olan EYT'li emekliler, bu doğrultuda bayram ikramiyesi hakkı da elde edecek. EYT'liler yüksek bir miktar parayı ceplerine koyacak olmanın heyecanını yaşarken özel bankaların da promosyon miktarı belli oldu. 

ÖZEL BANKALARDAN EMEKLİYE PROSMOSYON

EYT düzenlemesi TBMM Genel Kurulu'ndan geçti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunuldu. Erdoğan'ın onaylamasının ardından Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren düzenleme kapsamında başvurular resmi olarak yapılıyor. Bu sürecin ardından aylıklar da bağlanacak ve emekliler anlaşma sağladıkları bankalardan promosyon alma hakkı elde edecek. Bu kapsamdaa özel bankaların promosyon ödemelerinin de 7 bin 500 liraya kadar çıktığı öğrenildi.

AKBANK EMEKLİ PROMOSYONU

SSK, Bağkur veya Emekli Sandığı emekli maaşını Akbank'a taşıyarak ve 3 yıl boyunca maaşını bankadan almayı taahhüt eden emeklilere 7.000 TL'ye varan promosyon ödemesi sağlanacak.

GARANTİ BANKASI EMEKLİ PROMOSYONU

Emekli maaşını Garanti BBVA'ya taşıyan emekliler 6.000 TL'ye varan nakit promosyona ek olarak 1.500 TL de bonus kazanma hakkı elde edecek.

DENİZBANK EMEKLİ PROMOSYONU

Maaşını DenizBank'tan 3 yıl süre ile alma sözü veren emekliler 5.000 TL'ye varan nakit promosyon ödemesi yapılacağı bildirildi. Banka promosyon ödemesinin emekli maaş tutarı dikkate alınarak yapılacağını belirterek şu tabloyu paylaştı;

Aylık 3.500 TL altında maaş alanlara 3.000 TL,

Aylık 3.500 TL ile 7.500 TL arasında maaş alanlara 3.500 TL,

Aylık 7.500 TL ile 10.000 TL arasında maaş alanlara 4.500 TL,

10.000 TL ve üzeri maaş alanlara 5.000 TL ödeme yapılacağı kaydedildi.

ING EMEKLİ PROMOSYONU

ING emekli maaşını kendi bankasına taşıyarak maaş tutarınıza göre ek koşulsuz 7.500 TL'ye varan nakit promosyon ödemesi sağlayacağını belirtti.

İlgili Haberler