Halkbank ve Ziraat Bankası hesabı olanlar hemen kontrol etsin! Hesabınıza 500 TL iade edilmiş olabilir

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı konut projesi olarak adlandırılan TOKİ İlk Evim İlk İş Yerim projesinde hak sahipleri kura yöntemi ile belirleniyor. TOKİ'den ev sahibi olmak isteyenler ise başvuru yaparken belirlenen miktarda bir ödeme yaptı.
Halkbank ve Ziraat Bankası hesabı olanlar hemen kontrol etsin! Hesabınıza 500 TL iade edilmiş olabilir

Halkbank ve Ziraat Bankası hesabı olanlar hemen kontrol etsin! Hesabınıza 500 TL iade edilmiş olabilir - Toplu Konut İdaresi Başlanlığı aracılığıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 'İlk Evim İl İş Yerim' projesi kapsamında başvurular alındı. 

Tarihin en kapsamlı projesi olarak adlandırılan ve dar gelirlinin ev sahibi olabilmesi için düşük taksitlerle sunulacak olan daireler için başvurular alındı. Başvuruların tamamlanması ile hak sahipleri kura yöntemi ile belirlenmeye başladı. Başvuru yapan bireylerden belirli miktarda ücret alındı. Başvuru bedelini ödeyen ancak kuraya katılmaya hak kazanamayan bireylere söz konusu ücretlerin de geri iade edileceği açıklandı. Bunun üzerine kura hakkı tanınmayan kişiler gözlerini ödemelerin yapılacağı tarihe çevirdi.

TOKİ BAŞVURUSU KABUL EDİLMEYENE PARA İADESİ YAPILACAK

81 ilde yapılacak TOKİ sosyal konut projesi kapsamında 250 bin konut, 2+1 ve 3+1 daireler için 240 ay vade ile taksit ödemeleri olacak. 608 bin TL'lik 2+1 daireler, 60 bin TL peşinat karşılığında aylık ödemesi 2 bin 280 TL başlayan taksitlerle, 240 ay vadeyle satılacak. Türkiye'de milyonlarca vatandaşın başvuru yaptığı 250 bin sosyal konut projesine başvuru bedeli olarak 500 lira alınmıştı. Başvurusu reddedilen kişilere ise başvurularını yaptıkları banka aracılığı ile para iadesi yapılacağı bildirilmişti. Söz konusu iade bedelleri hesaplara yatmaya başladı. TOKİ sosyal konut başvurusu yapan ancak yapılan kura çekiminde adı çıkmayan-başvurusu reddedilen vatandaşlara 500 TL'lik kura katılım bedellerinin iadesine başlandı. Başvuruları gelir, ikamet ve diğer şartlara göre uymayan kişilerin başvuruları iptal edilirken yatırmış oldukları 500 liralık ücretler de hesaplara iade ediliyor. 

TOKİ BAŞVURU İADESİ NEREDEN, NASIL ALINIR?

TOKİ'de 500 liralık başvuru ücreti yatıran milyonlarca vatandaşların ödedikleri başvuru bedelleri kura çekiliş tarihinden itibaren 5 iş günü sonrasında iade ediliyor. Başvurusu iptal edilenler de kurayı beklemeden başvuru bedelini iade alırken bu doğrultuda vatandaşlar Halkbank resmi internet şubesine giderek TOKİ adresi üzerinden para iadelerini alabilecek. Halkbank cep şubesinde TC kimlik numarası ve diğer bilgileri giriş sağlayarak para iadesi için vereceğiniz IBAN numarasına ödeme alınabilecek. Kurada hak sahibi olamayanlar, TOKİ başvuru ücreti iadelerini başvuru yapılan bankanın yetkili şubeleri ve ATM'lerinden geri alabilecekler.

HALKBANK TOKİ PARA İADESİ İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler