Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank deprem kredisi ne kadar, kimlere verilecek?

Ülkemizi derinden etkileyen deprem felaketinin ardından pek çok banka depremzedeler için harekette geçti.
Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank deprem kredisi ne kadar, kimlere verilecek?

Deprem kredisi ne kadar, kimlere verilecek? - Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 11 kenti etkiledi. Büyük yıkımların yaşandığı depremlerin ardından maddi ve manevi kayıplar yaşanırken binlerce vatandaş evsiz kaldı. Binlerce vatandaşın evi kullanılamaz hale gelirken depremin ardından bankalar, depremzedelerin nakit ihtiyaçları için deprem kredisi paketlerini devreye soktu. Bu gelişmenin ardından ''Deprem kredisi ne kadar, kimlere, hangi şartlarla verilecek?'' sorusuna yanıt aranmaya başladı.

DEPREM KREDİSİ NEDİR?

6 Şubat Pazartesi günü meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından sarsıntılar devam ediyor. Depremde maddi kayıp yaşayan depremzedeler için bankalar deprem kredisi desteği desteğini sundu. Söz konusu destek kredileri kamu bankaları tarafından verilecek ve depremden zarar gören vatandaşlar için sağlanacak. Kamu bankaları olan Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakkıfbank tarafından sağlanan deprem kredisi yalnızca bireysel müşterilere değil çiftçi ve KOBİ'lere de destek verileceği bildirildi.

HALKBANK DEPREM KREDİSİ 

Halkbank’tan deprem kredisi desteği verileceği açıklandı. Buna göre Halkbank tarafından depremzedelere verilecek olan deprem kredisine ilişkin yapılan açıklamada; ''Gerçek kişiler ile KOBİ sınırına kadar olan ticari işletmelere kullandırmış olduğumuz kredi borçlarını/taksitlerini, tüm kredi kartı borçlarını ve gayrinakdi kredi komisyonlarını talebe bağlı olmaksızın 31.08.2023 tarihine kadar 6 ay süre ile faizsiz olarak erteliyoruz. Depremden zarar gören ve talepte bulunan afet bölgesindeki diğer 6 ilimizdeki (Adana, Kilis, Şanlıurfa, Gaziantep, Diyarbakır ve Elazığ) müşterilerimizi de bu imkândan yararlandırıyoruz.'' denildi. Halkbank depremden zarar görmüş bireysel müşterilere 6 ay ödemesiz, 36 ay vadeye kadar, KOBİ müşterilerine 1 yıl ödemesiz, 36 ay vadeye kadar banka kredi destek paketleri oluşturduğunu bildirdi.

ZİRAAT BANKASI DEPREM KREDİSİ 

Ziraat Bankası tarafından deprem desteği verileceği açıklanırken söz konusu desteğe ilişkin yapılan açıklamada; ''Depremden zarar görmüş bireysel müşterilerimize 6 ay ödemesiz, 36 ay vadeye kadar; KOBİ müşterilerimize ve çiftçilerimize 1 yıl ödemesiz, 36 ay vadeye kadar kredi destek paketleri oluşturduk. Bu paketleri hızla devreye alıyoruz.'' bilgisine yer verildi. Deprem bölgelerinde bulunan kredi kartı müşterilere faizsiz ve masrafsız 5 bin TL nakit avans tanımlandığı belirtti.

VAKIFBANK DEPREM KREDİSİ 

Vakıfbank, depremden zarar gören kişilere 6 ay geri ödemesiz, 36 ay vadeli kredi desteği sağlayacağını açıkladı. 

Söz konusu destek kredilerinden faydalanmak için bankaların şubeleribi ziyaret edebilir ve telefon bankacılığı aracılığıyla bilgi alabilirsiniz.

İlgili Haberler