Yapı Kredi duyurdu! Tek şartla o müşterilerin hesabına anında 7 bin lira yatırılacak

EYT düzenlemesinin hayata geçirilmesi ile birlikte emeklilik hakkına kavuşan milyonlar gözlerini promosyona çevirdi. Emeklilerin anlaşma sağladıkları bankalardan promosyon alma hakları doğarken Yapı Kredi'nin promosyon miktarı belli oldu.
Yapı Kredi duyurdu! Tek şartla o müşterilerin hesabına anında 7 bin lira yatırılacak

Yapı Kredi duyurdu! Tek şartla o müşterilerin hesabına anında 7 bin lira yatırılacak - Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi Meclis'ten geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulan EYT düzenlemesinin onaylamasının ardından Resmi Gazete'de yayımlanacak olan düzenleme yürürlüğe girecek ve başvurular resmi olarak yapılabilecek.

EYT YASALAŞTI

EYT yasasından faydalanarak emeklilik hakkı elde eden ve emekli olacak olan vatandaşlar sürecin ardından aylıklarını alacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yaptığı son açıklamada, EYT'lilerin ilk maaşlarının nisan ayında yatacağını belirtti. EYT düzenlemesi sonrasında emeklilik hakkı elde eden vatandaşlar, ilk ödemelerini alacakları banka ve şubesini e-Devlet kapısı üzerinden ya da emeklilik işlemleri sırasında Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) seçebilecek. EYT'liler aylıkların bağlanması ile birlikte banka promosyonu fırsatı da elde edecek. EYT ile emekli olma hakkı elde eden vatandaşlar ise ''Hangi banka ne kadar emekli aylığı promosyonu veriyor?'' sorusuna yanıt arıyor. EYT'liler maaşlarına göre bankalarda promosyon alacakken Yapı Kredi'nin yapacağı ödemeler belli oldu.

YAPI KREDİ EMEKLİ PROMOSYON MİKTARI

SGK emekli aylığını üç yıl boyunca Yapı Kredi'den alma taahhüdü veren emekliler 7.000 TL'ye varan nakit emekli promosyonu alabilecek. Promosyon Taahhütnamesi'nin imzalanması sonrasında ek bir koşul olmadan banka emeklilere;

Bir aylık net gelir 3.499 TL'ye kadar olanlara 4.200 TL,
3.500 TL-7.499 TL arasında olanlara 4.900 TL,
7.500 TL- 9.999 TL arasında olanlara 6.300 TL,
10.000 TL' nin üzerinde olanlara 7.000 TL nakit promosyon ödeneceği bildirildi.

İlgili Haberler