Barınma desteği nedir, nasıl başvuru yapılır?

Türkiye'yi sarsan deprem felaketinin ardından binlerce vatandaşın barınma, giyim, gıda gibi temel ihtiyaçları önem kazandı. Bu doğrultuda barınma desteği gündeme gelirken konuya ilişkin detaylar merak edildi.
Barınma desteği nedir, nasıl başvuru yapılır?

Barınma desteği nedir, nasıl başvuru yapılır? - Kahramanmaraşta meydana gelen ve 10 ili etkisi altına alarak büyük yıkıma neden olan depremde yapı stok zayıflığı da gözler önüne serildi. Bununla birlikte yıkımın gerçekleştiği Kilis, Hatay, Osmaniye, Malatya, Kahramanmaraş, Elazığ, Adana,Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Adıyaman'da Afetzede Barınma Desteği verileceği bildirildi. 

Açıklanan yeni destekle birlikte pek çok vatandaş, ''Afetzede Barınma Desteği nedir, kimler, hangi koşullarda yararlanabilir, başvuru şartları neler?'' gibi sorulara yanıt aramaya başladı. Afet Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) konuya ilişkin açıklama geldi.

AFETZEDELERE BARINMA DESTEĞİ VERİLECEK

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Afetzede Barınma Desteği başvurularının başladığını duyurdu. Yapılan açıklamanın ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı da deprem bölgesinde konutu hasarlı olarak tespit edilen ev sahibi veya kiracılar için Afetzede Barınma Desteği başvurularının e-Devlet üzerinden yapılabileceğini açıkladı. Bakanlık, deprem bölgesindeki konutu hasarlı olarak tespit edilen ev sahibi ve kiracılara Afetzede Barınma Yardımı sağlanacağını bildirirken detaylar da ortaya çıktı. 

AFETZEDE BARINMA DESTEĞİ NEDİR?

Evi hasarlı olan depremzedeler Afetzede Barınma Desteği yardımına nasıl ve nereden başvuracağını araştırmaya başladı. Afetzedelere taşınma, geçici barınma ve temel ihtiyaçlarını gidermek için afetler sonrasında AFAD tarafından nakdi olarak karşılıksız barınma desteği yapılmasını ifade etmektedir. Deprem bölgesinde konutu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hasarlı olarak tespit edilen ev sahibi veya kiracı vatandaşlara Afetzede Barınma Yardımı sağlanacak.

AFETZEDE BARINMA DESTEĞİ BAŞVURULARINDA SÜREÇ 

AFAD deprem bölgesindeki konutu hasarlı olarak tespit edilen ev sahibi veya kiracılar için e-Devlet üzerinden Afetzede Barınma Desteği başvurularının alınmaya başladığını bildirdi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca deprem bölgesindeki konutu hasarlı olarak tespit edilen ev sahibi veya kiracılar barınma desteği başvurularını, e-Devlet üzerinden AFAD'ın Afetzede Barınma Desteği ekranından yapabilecek.

AFETZEDE TAŞINMA DESTEĞİ BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

İlgili Haberler