Evim Yuvan Olsun Kampanyası başvurusu nasıl yapılır, kimler başvurabilir?

Ülkemizde yaşanan deprem felaketinin ardından ortaya çıkan barınma ihtiyacı nedeniyle pek çok bağış yapılarak kampanya düzenlendi. Bu doğrultuda yapılan Evim Yuvan Olsun Kampanyası hakkında merak edilenler arttı.
Evim Yuvan Olsun Kampanyası başvurusu nasıl yapılır, kimler başvurabilir?

Evim Yuvan Olsun Kampanyası başvurusu nasıl yapılır, kimler başvurabilir? - Kahramanmaraş'ta yaşanan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından 11 ilde yıkım yaşandı. Binlerce depremzede evsiz kalırken büyük bir barınma ihtiyacı orataya çıktı. Yaşanan büyük deprem 'Asrın Felaketi' olarak adlandırılırken milyarlarca lira yardım toplanarak binlerce de bağış yapıldı. Depemin ilk anından itibaren yardım elini uzatan Türk halkı, depremzedeler için seferber oldu. 

Yaşanan büyük felakette 11 ilde yaşayan binlerce vatandaşımız evini kaybederken oluşan barınma ihtiyacına yönelik Evim Yuvan Olsun kampanyası hayata geçirildi. İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan Evim Yuvan Olsun Kampanyası hakkında detaylar merak edilirken başvuru ekranı dahil olmak üzere yanıtı aranan soruların cevabını derledik. 

EVİM YUVAN OLSUN KAMPANYASI BAŞLADI

Depremzedeler için  etkilenen vatandaşların barınma sorununun çözümü için Evim Yuvan Olsun kampanyası kapsamında boş ya da kullanılmayan evini depremzedeler için en az 3 ay süreyle açanların başvurusunun alınacağı bildirildi. Evini piyasa koşullarına göre uygun bir bedelle depremzedelerin kullanımı için 1 yıllığına kiraya vermek isteyenler de bu sisteme başvurabilecek. İstenen kira bedeli, evin gerçek ederinin belirgin bir şekilde altında olacak.Depremzedeler için yardımda bulunmak isteyenlerin bahsi geçen uygulama ile evlerini bedelsiz olarak ya da indirimli kira bedelleriyle ihtiyaç sahiplerinin kullanımına sunabilecekleri bir sistem olarak tanıtıldı. Uygulama üzerinden oluşan konaklama imkanları, depremzedelerin istifadesine sunulacak ve söz konusu başvurular, evin bulunduğu ilçenin Kaymakamlığı tarafından incelenecek. Kaymakamlığın uygun bulduğu evler bedelsiz olarak kampanyaya dahil edilecek ve Kaymakamlık ile ev sahibi arasında "Ödünç Sözleşmesi" imzalanacak. İmzaların atılması ile birlikte depremzede aile eve Kaymakamlık tarafından yerleştirilecek.

EVİM YUVAN OLSUN KAMPANYA DETAYLARI

Evim Yuvan Olsun kampanyası kapsamında depremzedelerin yerleştirildiği evlerin elektrik, su, doğal gaz faturaları, depremzedelerin kaldığı dönem için Kaymakamlık tarafından ödeneceği bildirilirken ev sahibine ilave bir gider doğmaması sağlanacak. Depremzede ailelerin kullanımları nedeniyle evde veya evdeki eşyalarda bir zarar oluşması ihtimaline karşı Türkiye Sigorta tarafından güvence sunulacak. Depremzedelerin kullanımına bedelsiz veya kiralama yoluyla açılan evler, "Tek Yürek Bina ve Eşya Sigortası" kapsamına dahil edilecek. Evini depremzedelere açmak isteyenler, istedikleri bir platformdan başvuru formu doldurarak kampanyaya katılabilecek. Bu platformlarda doldurulan başvuru formları, kurulan entegrasyon ile Bakanlığın sistemlerine iletilecek.

EVİM YUVAN OLSUN KAMPANYA BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler