Depremzedelere 10 bin TL destek başvurusu nereden, nasıl yapılır?

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 10 ilde yıkıma neden oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4.seviye alarm ilan edilen deprem bölgelerinde depremzedelere 10 bin liralık yardım yapılacağı duyurdu.
Depremzedelere 10 bin TL destek başvurusu nereden, nasıl yapılır?

Depremzedelere 10 bin TL destek başvurusu nereden, nasıl yapılır? - Türkiye'de 6  Şubat 2023 tarihi akıllara kazındı. 6 Şubat sabahına büyük bir kabusla uyananan Türkiye, deprem ve yapı stoku zayıflığı ile bir kez daha yüzleşti. Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7 ve Elbistan ilçesinde meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki iki deprem 10 ilde yıkıma neden oldu. Depremde ilk 72 saatin önemi artarken ekiplerin arama kurtarma çalışmaları canhıraş devam ediyor. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMA

Türkiye'nin kalbi deprem bölgelerinde atarken 7 günlük Milli Yas ve 10 ilde de 3 ay süreyle OHAL ilan edilirken yardımlar da depremzedelere ulaştırılmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan depremin ana üssü Kahramanmaraş'a giderek son dakika açıklamalarda bulundu. Bir önceki günlere göre daha koordine bir çalışma içerisinde olduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışmaların devam ettiğini aktardı. Deprem bölgesindeki vatandaşların ihyiyaçlarına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedelere 10 bin lira destek ödemesi yapacaklarını duyurdu. Yapılan açıklamanın ardından 10 bin liranın nereden, nasıl alınacağı merak edildi.

10 BİN TL YARDIM KİMLERE, NE ŞARTLA VERİLECEK?

Türkiye'yi sarsan Kahramanmaraş merkezli depremin 10 ilde yıkıma sebep olması nedeniyle arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kahramanmaraş'ta deprem bölgesinde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ailelerin hesaplarına 10 bin liralık destek sağlanacağını belirtti. Konu hakkında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Depremden zarar gören ailelerin hesaplarına şimdilik 10 bin liralık destek sağlanacak." ifadelerini kullandı. Söz konusu 10 bin liralık yardımın depremden etkilenen Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Malatya ve Kilis'deki depremzedelere verileceği biliniyor. Depremzedelere verilecek 10 bin lira yardımı almak için herhangi bir başvuru alınmayacak. Bahsi geçen ödeme depremde zarar gördüğü tespit edilen ailelerin hesabına yatırılacak. Detayların birkaç gün içinde netleşerek açıklanması bekleniyor.

İlgili Haberler