9 yaşındaki Şeyma'dan anlamlı hareket! Kumbarasını depremzedelere bağışladı

Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin üzerinden 13 gün geçti. Depremde enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken tüm Türkiye depremzedeler için tek yürek oldu. Ülkemizde yapılan bağışların yanı sıra en çok da çocukların yardımseverliği dikkati çekti.
9 yaşındaki Şeyma'dan anlamlı hareket! Kumbarasını depremzedelere bağışladı

9 yaşındaki Şeyma'dan anlamlı hareket! Kumbarasını depremzedelere bağışladı - 6 Şubat tarihinde Asrınb Felaketi olarak adlandırılan 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde iki büyük depremin meydana gelmesi ile Türkiye, yapı stok zayıflığı ile yüzleşti. Bilançonun ağırlaştığı deprem felaketinde enkaz kaldırma çalışmaları ile eşzamanlı olarak arama kurtarma çalışmalarının da devam ettiği kaydedildi. 

ÇOCUKALRDAN DEPREMZEDELERE DESTEK

Dünya ülkeleri de yaşanan felakete kayıtsız kalmazken ülkemizde de vatandaşlar ellerinden gelen her türlü yardımı depremzedeler için deprem bölgelerine ulaştırdı. Geçtiğimiz günlerde Türkiye Tek Yürek adıyla düzenlenen kampanya ile de milyarlarca lira para toplandı. Toplanan yardımların her kuruşunun depremzedeler için kullanılacağı açıklandı. Bahsi geçen gecede en çok da çocukların yardımları duygulandırdı. Bu kapsamda depremzedeler için yardımlarını sürdüren çocuklardan Kütahyalı Şeyma da herkesi duygulandırdı.

9 YAŞINDAKİ ŞEYMA KUMBARASINI BAĞIŞLADI

Kütahya'nın Hisarcık ilçesi Güldüren köyünde 3. sınıf öğrencisi Şeyma Akgül (9), kumbarasında biriktirdiği harçlığını depremzedelere bağışladı. Babası ve köy imamı Halil Gökçe ile birlikte Hisarcık İlçe Müftülüğüne gelen 9 yaşındaki 3. sınıf öğrencisi Şeyma Akgül, içerisinden 400 lira çıkan kumbarasını depremzede çocuklara ulaştırılması için İlçe Müftüsü Sebahattin Akyol'a teslim etti.

Müftü Sebahattin Akyol,Şeyma'nın bağışı ile ilgili olarak bir açıklama yaptı. Müftü Akyol, ''İyilik ve takvada yardımlaşın" ayeti kerimesinin en güzel örneğini Şeyma Akgül'ün gerçekleştirdiğini ve bunun tüm insanlar için örnek olacağını belirtti. 9 yaşındaki Şeyma'yı örnek  davranışından dolayı tebrik eden Müftü Akyol, ''İnşallah bu yardımlarla depremzedelerin yaraları en kısa zamanda sarılır. Rabbim bir daha böyle ağır afetler, depremler göstermesin.'' ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler