Numara değişikliği yapanlar dikkat! WhatsApp hesabınıza başka bir telefondan erişilebilir

Telefon numarasını değiştiren vatandaşların eğer WhatsApp üyeliği var ise dikkat etmesi gereken bazı noktalar bulunmakta. Yoksa başka bir cihazdan WhatsApp mesajlarınıza erişebilirler.
Numara değişikliği yapanlar dikkat! WhatsApp hesabınıza başka bir telefondan erişilebilir

Numara değişikliği yapanlar dikkat! WhatsApp hesabınıza başka bir telefondan erişilebilir: WhatsApp dünyada en fazla kullanılan mesajlaşma uygulaması olarak biliniyor. Bu uygulamanın bazı güvenlik problemleri ise kullanıcıların bilgilerini veya özel mesajlaşmalarını erişilebilir kılıyor. Yeni bir telefon numarası satın aldığınız da numaranın eski sahibinin WhatsApp hesabına giriş yapılabiliyor. Bunu duyanlar şaşkına dönüyor. Peki buna engel olmak mümkün mü? Nasıl engel olunur?

NUMARA DEĞİŞİKLİĞİ YAPANLAR DİKKAT!

Fransa'da yaşanan bir olay ile WhatsApp kullanıcılarının karşı karşıya olduğu risk gözler önüne serildi. Fransa'da bir kişi tarafından yeni bir telefon numarası satın alınıyor. Bu numara ile WhatsApp hesabı kuran kişi bu numaranın daha önce kullanılmış bir hesap olduğunu fark etti. Bu durumu WhatsApp' bildirdi. Bu görüşmeden sonuç alamayan kişi yayın organlarına bu durumdan bahsetti.

Daha sonra bu durumu ilk yaşayan kişinin kendisi olmadığının farkına vardı. Bunun sebebi telekom şirketlerinin numaraları her zaman kısıtlıdır. İptal edildikten bir süre sonra bu numara tekrar satışa çıkarılır. Bu sistem ise WhatsApp'ta böyle bir güvenlik sorunun yaşanmasına sebep olmaktadır. Peki bu durumu yaşamamak için ne yapılması gerekmektedir.

BU DURUMUN YAŞANMAMASI İÇİN ALINMASI GEREKEN ÖNLEM

Bu güvenlik açığından kurtulmanın bir yolu var. Buna göre WhatsApp İki Adımlı Doğrulama seçeneğini etkinleştirmek olacaktır. Buna göre güvenlik ve gizlilik alanında bazı önlemlerin alınması mümkün. 

WhatsApp İki Adımlı Doğrulama seçeneğini aktif etmek için ise aşağıdaki adımları izleyerek yapabilirsiniz.

1.adım: WhatsApp Ayarlar

2.adım: Hesap

3.adım: İki Adımlı Doğrulama

4.adım: Etkinleştir

5.adım: Daha önce belirlemiş olduğunuz altı haneli şifreyi girin ve onayla'ya tıklayın.

6.adım: Aktif olarak kullandığınız e-posta adresi girin. Daha sonra bu e-posta adresini eklemek istemiyorsanız Atla seçeneğini seçin.

7.adım: İleri

8.adım: Kaydet

İlgili Haberler