Cep telefonu kullananlar dikkat! Gelen bu mesajlara kanmayın

Cep telefonu üzerinden borsadan yatırım yapmayı amaçlayanlar aman dikkat! Dolandırıcılar bu yolu da denedi.
Cep telefonu kullananlar dikkat! Gelen bu mesajlara kanmayın

Cep telefonu kullananlar dikkat! Gelen bu mesajlara kanmayın: Dolandırıcılar dur durak bilmiyor. Bu kez de böyle bir yol seçtiler. Vatandaşları dolandırmak için değişik yollar deneyen dolandırıcılar bu kez de borsada yatırım yapmak isteyen bir öğretmeni dolandırdılar. Sanal borsa ile para kazanmak için kolları sıvayan Öğretmen Oğuzhan Akın hiç beklemediği şekilde dolandırıldı. Parasını kaybeden öğretmen dolandırıldığını sonradan anladı. 

Yatırım yapmak için seçeneklerin artması ile vatandaşları dolandırmakta zorluk çekmeyen dolandırıcılar bu kez de bir öğretmeni dolandırdı. 

Bu yatırım araçlarından özellikle sanaldan yapılması dolandırılma riskini daha da arttırıyor. 

Antalya Finike’de yaşan 27 yıllık öğretmen Oğuzhan Akın dolandırıcıların kurbanı oldu.

Sanal yatırım üzerinden borsaya yatırım yapmak isteyen öğretmen telefonu aracılığıyla bir uygulama indirdi. Bu uygulama üzerinden borsa takibi yapmak ve yatırım yapmayı amaçlamıştı. Bu uygulama yaygın olarak kullanılan bir borsa uygulamasının bir kopyasıymış meğer.

NE KADAR DİRENDİYSEM DE SONUNDA İKNA OLDUM

Öğretmen dolandırılma hikayesini anlattı; Söz konusu uygulamayı indirdikten sonra telefon üzerinden kendisine ulaşıldığını söyleyen Akın; 'Yatırımla mı uğraşıyorsunuz' diye sordular. Ben de kendilerine fazla bilgim olmadığını ama yatırım yapmak istediğimi söyledim. Sonra ‘isterseniz ufak bir ücret ile yatırımlara başlayın’ dediler ve çok kazandırdıklarını iddia ederek beni ikna ettiler. Ne kadar direndiysem de sonunda ikna oldum” diyerek başına gelenleri anlattı. 

BAŞTA KAZANDIRDILAR AMA SONRA..

Yaptığı yatırımda ilk etapta kazandığını söyleyen öğretmen bir banka hesabı numarası verdiklerini ve yatırım için gerekli olan meblağı yatırmasını istediklerini söyledi ve başından geçenleri anlatmaya şöyle devam etti;

"Sonra da yatırım işlemlerine başladık. Benimle Semih isminde, yatırım danışmanı olduğunu iddia eden bir kişi iletişim kuruyordu. Zaten borsada ne alınır, ne satılır fazla bir fikrim yoktu benim. Yatırım danışmanı olduğunu iddia eden kişi, bana yardımcı olacağını söyledi. O zamanlar 1400 dolar gibi bir paraydı. İlk etapta bu kadar para ile günlük 400 dolara yakın para kazandığımı gördüm. Bu beni cezbetti ve şüphelerimi bir kenara bıraktım." dedi. 

Dolandırıcıların bile bile zarara uğrattığını söyleyen öğretmen üç işlem açıldığını ve üçünün de tersine gittiğini açıkladı. Bu kez de kayıp yaşayacaksın para göndermen lazım eksiğini tamamlaman gerek diyerek kandırdıklarını söyleyen öğretmen 50 bin TL'yi kurtarmak için para yatırdıkça daha fazlasını istediler ve zarar ettim diyerek dolandırıldığını söyledi. Sonuç olarak 500 bin TL zarar ettiğini söyledi. 

İlgili Haberler