Dermaplaning Nedir ve Nasıl Uygulanır?

Son dönemlerin en fazla sorulan sorularından biri de “Dermaplaning uygulaması nedir?” olmuştur. Yeni bir moda akımı haline gelen bu uygulamayı yaptırmak isteyen binlerce şimdiden randevularını almış bulunmaktadır.
Dermaplaning Nedir ve Nasıl Uygulanır?
Dünyada birçok ünlünün de yaptırdığı Dermaplaning uygulaması kısa süreler içinde bütün dünyada özellikle kadınlar arasında yaygınlaşmıştır. Dermaplaning ile cilt daha pürüzsüz bir hale geliyor ve cilt canlılığını yıllar geçse bile yitirmiyor. Kısaca Dermaplaning herhangi bir kimsayal madde kulanmadan ciltteki ölü hücreleri temizlemeye yarayan medikal bir uygulamadır. Aynı zamanda Dermaplaning sayesinde cildin parlaklığı da uzun yıllar boyunca korunmaktadır. Dermaplaning uygulamasının diğer özelliklerinden bir ise cildin üst yüzeyini temiz tutmaktır. Çünkü, Dermaplaning sayesinde ölü hücreler ve yüzdeki tüyler temizlenmektedir.

 

Dermaplaning nasıl uygulanır?

Dermaplaning uygulaması yapılmadan önce bilinmesi gereken ebirtakım hassas noktalar bulunmaktadır. Bunlardan ilki Dermaplaning uygulamasına başlanmadan önce cildin temiz olması gerekmektedir. Ayrıca uygulamaya başlamadan önce cilde herhangi bir krem uygulanmamış olması da önemlidir. Yani kısaca Dermaplaning uygulamasına başlanılmadan önce cildin temiz ve kuru olması gerekmektedir. Dermaplaning evde uygulanabilecek bir yöntem değildir. Ayrıca bu işte uzman olmayan kişiler tarafından da yapılmamalıdır. Dermaplaning işlemi sırasında cerrahi herhangi bir bıçak kullanılmamaktadır. Tam tersine lazerler ile kesilmiş bıçaklar kullanılmaktadır. Aynı zamanda Dermaplaning uygulamasında herhangi makine kullanılmamaktadır. Bu yüzden bu işte uzman olan kişiler tarafından sağlık merkezlerinde yapılmalıdır. Evde yapılması ciltte oldukça ciddi problemlere yol açmaktadır.

 

Dermaplaning uygulamasının sonrasında ciltte bir süre kızarıklık olmaktadır. Bu kızarıklık güneş yanığına benzemektedir. Ciltte meydana gelen bu kızarıklık birkaç gün daha devam ettikten sonra geçmektedir. Kızarıklık geçtiği zaman cildinizdeki parlamayı ve temizliği büük ölçüde hem siz hem de çevrenizdeki kişiler fark edecektir. Dermaplaning uygulamasının altı ayda bir yapılması uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir. Dermaplaning uygulamasını düzenli aralıklarla yaptırdığınız zaman cildiniz her zaman parlak ve pürüzsüz olacaktır. Dermaplaning uygulamasının fiyatları değişiklik göstermektedir. Fakat ucuz uygulamalardan kaçınmanız gerekiyor. Doktorların tavsiye ettiği sağlık merkezlerinde Dermaplaning uygulamasını yaptırabilirsiniz. Dermaplaning uygulamasını yaptıracağınız sağlık merkezinin temizliğine dikkat etmeniz büyük önem taşımaktadır.