Halıya dökülen kahve lekesini çıkarmak meğer çok kolaymış! Bu yöntem hayat kurtarır

Halıya dökülen lekelerden kurtulmak çok kolay. Bu ipuçları hayat kurtaracak.
Halıya dökülen kahve lekesini çıkarmak meğer çok kolaymış! Bu yöntem hayat kurtarır

Halıya dökülen kahve lekesini çıkarmak meğer çok kolaymış. Bu yöntem ile halıdaki kahve lekesini ovalamadan çıkarabileceksiniz. Temizlik uzmanları tarafından açıklanan bu yöntem halıda dökülen koyu kahve lekelerinden kurtulmanızı sağlayacak. Peki bu yöntem nedir? Nasıl uygulanır?

Temizlik uzmanları tarafından açıklanan bu yöntem ile kahve lekesinden kurtulmak oldukça basit. Kahve lekesi olan halının halı temizlemeye gönderilmesine gerek yok. Halı temizleme hem çok masraflı hem de çok uzun sürüyor. Bu yöntemden sonra halı temizlemeciye para vermenize gerek kalmayacak. Evde doğal yöntemler ile kahve lekesinden kurtulmak mümkün.

HALIYA DÖKÜLEN KAHVE LEKESİNDEN KURTULMAK MÜMKÜN

Geniş bir kabın içerisine ılık su koyun. Ardından suya çeyrek limon suyu ve çok az bulaşık deterjanı ekleyin. Bu malzemeleri iyice homojen olacak şekilde karıştırın. Ardından temizlik süngeri ile karışımdan alarak halıya uygulayın. Lekenin üzerine bastırmadan silin. Bu işlemi halıdaki leke geçene kadar uygulayın. Eğer hala geçmiyorsa bu işlemi tekrarlayın. Ardından kuru bez yardımı ile halıdaki fazla suyu alın.

Bir diğer yöntem ise halının üzerine kahvenin döküldüğü an uygulamanız gereken bir yöntemdir. Halıya kahve döküldüğü an üzerine tuz dökerseniz leke halının içerisine işlemeyecektir. Böylece çıkarmak çok daha kolay olacaktır

Bir de sirke yöntemi var. Bu yöntem de oldukça etkili. Halı ya da kilimlere dökülen kahve lekesinin üzerine su ve sirkeyi karıştırıp sürün. Bu şekilde halıdaki leke geçene kadar uygulayın.

Maden suyu yönteminde ise lekeli bölgeye bir miktar maden suyu dökün ardından halının köpürdüğünü göreceksiniz. Bu sırada leke çözülmeye başlayacak. Bir süre bekleyip ıslak temiz bir bez ile ıslak bölgeye bastırın. Ovalayın ve halıdaki lekenin çıktığını gözleriniz ile göreceksiniz.