Bulaşık makinesi tabletine para ödemeyin! Evde doğal ve ucuz bulaşık makinesi tableti yapmak mümkün

Bulaşık makinesi tabletine para ödemeye son veren bu yöntem doğal ve ucuz. Bulaşık makinesi tabletlerine artık yüzlerce lira para vermenize gerek yok.
Bulaşık makinesi tabletine para ödemeyin! Evde doğal ve ucuz bulaşık makinesi tableti yapmak mümkün

Bulaşık makinesi kullanımı artık çok yaygın. Bulaşık makinesi kullanarak sudan tasarruf sağlamak da mümkün. Su faturalarının daha düşük gelmesini sağlayan makine kullanımı yaygınlaştı. Bulaşık makinesi tableti ise son zamanlarda yaşanan enflasyon sebebiyle oldukça arttı.

Artan maliyetler fiyatlara da yansıdı. Hal böyle olunca vatandaşlar evde deterjan yapımı aşamalarını merak etmeye başladı. Yüzlerce lira vermek yerine evde doğal malzemeler ile deterjan yapmak isteyen vatandaşlar bu konuda araştırmalara başladı. Peki evde doğal ve ucuz deterjan yapımı için hangi malzemeler gerekiyor? Deterjanın yapılışı nasıl? İşte detaylar.

EVDE DOĞAL VE UCUZ DETERJAN YAPIMI

Bulaşık makinesi kullanımı oldukça arttı. Marketlerde yüzlerce liralara satılan deterjanlara para dökmek istemeyen vatandaşlar evde ucuz ve doğal deterjan yapımı aşamalarını merak ediyor.

Bulaşık makinesi deterjanı yapımı için gereken malzemeler ve yapılışını sizler için araştırdık. Bulaşıklarınız bu yöntem ile pırıl pırıl olacak. Piyasada yer alan deterjanlardan çok daha etkili yıkama sağlayacak. İşte malzemeler ve yapılışı;

Malzemeler;

1 bardak karbonat

¼ bardak sitrik asit ya da ½ bardak limon suyu

1 yemek sıvı bulaşık deterjanı

Yapılışı;

Bulaşık makinesi tableti yapımı için derin bir kaba kabartma tozunu koyup içerisine sitrik asit ya da limon suyu ekleyin. Ardından bulaşık deterjanını ekleyin. Bu malzemeleri iyice karıştırın. Daha sonra buz kalıplarına dökerek dinlendirin. Bulaşık makinesi için yapılan bu karışımlara şekil vererek 5 saat bekletin. Ardından bulaşık makinesi tabletleriniz kullanıma hazır olacak.

Bu tarz ipuçlarından anında haberdar olmak için Uşak Gündem haber sitemizi takipte kalın. Sizler için en güncel haberleri yakından takip ediyoruz ve sizlere en kısa sürede sunmaya gayret ediyoruz. Bizi takip etmeyi unutmayın.