Sirke şart değil! Su ısıtıcısındaki kireci anında söküyor!

Su ısıtıcıları kullanıldıkça dip kısmında kireç oluşuyor ve bu rahatsız edici olabiliyor. Su ısıtıcılarında oluşan kireci sökecek şaşırtan yöntem belli oldu.
Sirke şart değil! Su ısıtıcısındaki kireci anında söküyor!

Suların kireçli olmasından dolayı kaynadıkça bu kireçler gözle görülür hale gelebiliyor. Su ısıtıcılarında da zamanla kireç oluşumu gözlemleniyor. Bu kireç bir süre geçtikten sonra birikiyor ve kaynayan su içerisine gözle görülür şekilde karışıyor. Bu da çoğu kişi için rahatsız edici oluyor. Su ısıtıcılarının içerisinden kireci sökmenin hiç bilinmeyen bir yöntemi ortaya çıktı.

KİREÇ SAĞLIĞA ZARARLI MI?

Su içerisinde bulunan ve ısıtıcıların içerisinde bir tabaka şeklinde toplanan kirecin sağlığa zararı olup olmadığı merak ediliyor. Burada endişe edecek bir durum yok. Hemen hemen her suyun içerisinde az veya çok kireç bulunuyor. Bu kirecin de sağlığa kayda değer bir zararı yoktur. Isıtıcıların içerisinde oluşan kireç belki kaynatılan suyun tadında bozulmalara neden olabilir.

SİRKE EN BİLİNEN YÖNTEM

Sirke su ısıtıcılarında ki kireci sökmek için kullanılan en bilinen yöntemdir. Su ısıtıcısına sirke konulup üzerine biraz su ekleyip kaynatınca kireç tamamen temizleniyor. Su ısıtıcısında ki kireç öyle sökülüyor ki ilk alındığı gün gibi oluyor. Bundan dolayı sirke sıklıkla kullanılıyor. Ancak bunu yapmak istemeyenler, farklı bir yöntem arayanlar için de bir alternatif yöntem bulunuyor.

LİMON MUCİZESİ

Limon içeriği itibariyle aslında bir temizlik malzemesi olarak kullanılabiliyor. Limon içerisinde asidik baskın bir yön bulunuyor. Bu asit temizlikte kullanılabiliyor. Tıpkı sirkede olduğu gibi limonda da su imkandan yararlanmak mümkün. Su ısıtıcısının kireç tutması ile beraber içerisinde bir miktar limon sıkılır ve üzerine de bir miktar su eklenir. Bu karışımın içerisinde bulunan su ısıtıcısındaki su kaynatılır. Bu kaynama sırasında limon suyundaki asidik nitelik kirecin sökülmesini sağlayacaktır. Tek bir kireç parçası bile kalmayacak şekilde su ısıtıcısı temizlenir.