Bu yöntemi mutlaka uygulayın! Zeytinleri bozulmadan 3 yıl saklama yolu!

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan zeytin doğru saklama koşullarında saklanmadığında kısa sürede bozulabiliyor. Zeytin nasıl saklanmalıdır, püf noktaları nelerdir?
Bu yöntemi mutlaka uygulayın! Zeytinleri bozulmadan 3 yıl saklama yolu!

Türkiye’de kahvaltı kültüründen zeytin çok önemli bir yer tutmaktadır. Kahvaltı sofralarının olmazsa olmazı olan zeytin en çok tüketilen yiyecekler içerisinde bulunuyor. Çok sağlıklı bir gıda olan zeytinin sağlık mucizeleri sürekli dile getiriliyor. Evlerden eksik edilmeyen zeytinin doğru şekilde muhafaza edilmesi gerekiyor. Doğru şekilde saklanmayan zeytinlerde bozulmalar meydana geliyor ve sağlık mucizesi olan zeytin bir anda sağlığa zararlı bir hale gelebiliyor.

ZEYTİN KÜFLENEBİLİR?

Zeytinler evlerde zaman zaman küf tutabiliyor. Bazı küfler sağlığa yararlı olsa da bu küf adeta zeytinde zehir etkisi yapıyor. Küflenen zeytini tüketmek sağlığa zarar veriyor. Ayrıca zeytinlerde büzüşme de meydana gelip bozulabiliyor. Tüm bunları önlemenin yolu ise zeytini doğru şekilde saklamaktan geçiyor. Bunu yapabilmek için küçük püf noktalarının bilinmesi gerekiyor.

HAVA ALMAMASI GEREKİR

Zeytinin bozulmaması için ilk dikkat edilmesi gereken hava almayacak şekilde saklanmasıdır. Hava aldıkça zeytin bakterilerin hücumuna uğrayacaktır. Bunu engellemenin yolu da hava ile temasını kesmektir. Buna uygun kaplarda zeytin saklanırsa ve sadece o kaplar içerisinden zeytin alınıp kapatılırsa, açık bırakılmazsa zeytindeki bozulmaların önüne geçilebilir.

BUZDOLABINDA OLMALI

Zeytin için saklamanın en doğru yeri buzdolabıdır. Soğuk hava koşullarında bakteriler üreyemeyecek ve zeytinin ömrü daha uzun olacaktır. Zeytin için buzdolabı en uygun yer olsa da kesinlikle açık bir şekilde konulmamalıdır. Soğuğun etkisi ile o zaman büzüşme meydana gelecek ve zeytin tüketilir olmaktan çıkacaktır.

ZEYTİNYAĞI İLE SAKLAYIN

Zeytinin bozulmadan uzun süre dayanması için zeytinyağı eklenerek saklamak da gerekebiliyor. Bunun için yapılması gereken zeytinin saklanacağı kabın içerisine zeytinyağı eklemektir. Bu da zeytinin kullanım ömrünü uzatacaktır. Ayrıca kaya tuzu da bu yöntemlerden bir diğeridir.