Taze fasulye sert kalıyor pişmiyorsa tencereye 1 kaşık bundan ekleyin lokum olsun!

Taze fasulye pişirmeden önce mutlaka buna bakın! En sert ve kart taze fasulyeyi bile lokum yapacak o yöntem ortaya çıktı!
Taze fasulye sert kalıyor pişmiyorsa tencereye 1 kaşık bundan ekleyin lokum olsun!

Tam mevsimi gelen taze fasulye ocaklarda yerini alırken bu seneki fasulyelerde yaşanan pişme sorunu sevenlerini üzdü. Pek çok kişi sert kalan taze fasulyeler yüzünden şikayetçi olurken sert kalan taze fasulyeleri lokum kıvamına getirecek olan yöntem açıklandı.

Taze fasulye pişirirken tencereye 1 çay kaşığı kadar kimyon eklemeniz hem taze fasülyenin lezzetini arttıracak hem de fasulyelerin çok daha iyi pişmesini sağlayarak yumuşatacaktır. Taze fasulye kimyonunun baskın lezzetini çok iyi bir şekilde ortaya çıkartmakta, ikili hem muhteşem bir tada hem de yumuşak bir lezzete kavuşmaktadır.

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE TARİFİ NASIL YAPILIR?

1/2 KG taze fasulye

1 adet orta boy domates

1 baş orta boy kuru soğan

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 yemek kaşığı salça

1 çay kağışı kimyon ve karabiber

İsteğe bağlı tuz ve pul biber.

Zeytinyağında ilk olarak soğanları kavurun ardından domatesi ve salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Son olarak yıkayıp yemeklik doğradığınız taze fasulyeleri ve baharatları ekleyip taze fasulyenin rengi dönene kadar kavurmaya devam edin. Son olarak 1 bardak sıcak suyu ekleyin ve pişmeye bırakın. Taze fasulyeler yumuşayınca altını kapatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Afiyet olsun...