Ayakkabınız ayağınızı vuruyorsa bunu yapın! Artık rahatça yürüyebileceksiniz

Özellikle yeni ayakkabılar ilk giyildiği zaman ayakları vurabiliyor. İşte bunu önlemek için bir kaç önemli ipuçları bulunuyor. Bunları yaptığınız da ayaklarınız daha rahat hareket edecek ve ayakkabı vurma sorunu ortadan kalkacak.
Ayakkabınız ayağınızı vuruyorsa bunu yapın! Artık rahatça yürüyebileceksiniz

Ayakkabılar yeni alınıp giyildikleri zaman genelde ayağı vuruyor. Bundan şikayetçi olan vatandaşlarda bunun çaresini araştırıyorlar. Peki ayakkabının ayağı vurmaması için ne yapılmalı? Uşak Gündem olarak sizler için araştırdık. Yeni ayakkabılar ayağa alışana kadar yani esneyene kadar ayakları vurabiliyor. Ağrı ve yara bile yapabiliyor. Özlelikle yaz aylarında kulanılan terlikler de ayağı vuruyor. Peki bunun çaresi nedir?

Ayakkabıyı vurmadan kullanmak mümkündür. Ayaklar oldukça önemlidir. Genel sağlık açısından oldukça dikkat edilmesi gerekmektedir. Öncelikle doğru ayakkabı ve terlik seçtiğinizden emin olun. Dış görüntüsü oldukça güzel olan ayakkabı ve terlikler alınabiliyor. Fakat bu ayakkabılar ayaklarınıza büyük zarar verebiliyor. Bu yüzden uzmanlar ayakkabının tasarımının ikinci öncelik olması gerektiği konusunda uyarılarda bulunmaktadır.

AYYAKABI AYAKLARI NASIL VURMAZ? ÇÖZÜMÜ NEDİR?

Ayakkabı alırkan ayak numarasının tam sizin ayağınıza göre olmasına dikkat edin. Ayakkabı vurmasını engellemek için öncelikle iyi bir ayakkabı seçtiğimizden emin olmalıyın. Daha sonra ise ayakkabının ayaklarını vurmasını engellemek için çözümleri bakılmalı. Ayaklarınız uzun süreli kullanımdan önce kademeli olarak kullanılmalıdır. Yani kısa mesafeli yerlere gidilmeli. Daha sonra uzun mesafeli yerlere gidilmelidir.

Ayakkabı içlerinde kullanılan yastıklama malzemeleri hem sürtürmeyi azaltacaktır hem de ayak sağlığınızı koruyacak daha rahat etmenizi sağlayacaktır. Ayrıca nemlendirci krem sürebilirsiniz. Çorapların ikiye katlanarak giyilmesi de ayakkıbıların ayakları vurmasını engelleyektir. 

Bu tarz haberlerde nanında haberdar olmak için Uşak Gündem haber sitemizi takipte kalın. Sizler için en güncel haberleri yakından takip ediyoruz ve sizlere en kısa sürede sunmaya gayret ediyoruz.