Uşak’ta Nesrin ev Hamur işleri yılın Ahisi seçildi

Uşak’ta 19 yıldır ev hamur işleri imal eden ve onlarca kadını yetiştirip meslek sahibi yapan Nesrin Çağlayan, Uşak Valiliği tarafından yılın ahisi seçildi.
Uşak’ta Nesrin ev Hamur işleri yılın Ahisi seçildi

Uşak Valiliğinde oluşturulan bir komisyon tarafından ilimizde “Yılın Ahisi” seçilen Nesrin Çağlayan, Uşak Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Atalay Savaş ile birlikte Uşak Valisi Funda Kocabıyık ve Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ı makamlarında ziyaret etti.

Yılın Ahisini makamında kabul eden Uşak Valisi Funda Kocabıyık, “Ahilik Haftası kapsamında Ticaret İl Müdürümüz, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanımız ve beraberindeki heyet ile bir araya geldik. Yılın Ahisi seçilen Nesrin Çağlayan’ı tebrik ediyor, bu vesile ile tüm esnaf ve sanatkârlarımızın Ahilik Haftası’nı kutluyorum” dedi.

“HAK ETTİĞİ AHİLİĞİ BU YIL KAZANDI”

Yılın Ahisi seçimler hakkında bilgi veren Uşak Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Atalay Savaş, birliğine bağlı odaların yılın ahisi için aday önerdiklerini, birlik yönetim kurulunun adayları değerlendirdikten sonra sayısını 3’e düşürdüğünü belirtti. Savaş, daha sonra birlik yönetimi tarafından belirlenen  3 aday arasından bir esnafın, Uşak Valiliği bünyesinde oluşturulan, valilik, belediye başkanlığı, üniversite ve STK temsilcilerinden oluşturulan bir kurul tarafından yılın ahisi olarak seçildiği bilgisini verdi.

Savaş; “Uşak’ta yılın Ahisi seçilen esnafımız Nesrin Çağlayan Hanımefendi, İslice Mahallesi 1. Gümüş Sokak’ta tam 19 yıldır ev işi, hamur, mantı, börek, baklava gibi ürünler imal edip satmaktadır.

Kendisi 2 çocuk annesi olup yıllarca yanında birçok kadını istihdam ederek yetiştirmiş ve iş güç sahibi olmasını sağlamıştır. Evli ve 2 çocuk annesi olan Nesrin Hanım, halen yanında 4 kadın istihdam etmektedir.

Son yıllarda ilimizde yılın ahisi seçimlerini kıl payı kaçıran Nesrin hanım bence bu yıl bileğinin hakkı ile kazandı. Kendisini kutluyorum” dedi.

(SALİH KILINÇ / HABER)

İlgili Haberler