Uşak’ta ekmeğe gizli zam Vatandaşın ekmeği iyice küçüldü

Yaklaşık 4 ay önce yapılan zamla 260 gramı 2 TL olan ekmek, önceki gün yapılan düzenlemeyle 230 grama düşürüldü ve 2 TL’den satılmaya devam ediyor.
Uşak’ta ekmeğe gizli zam Vatandaşın ekmeği iyice küçüldü

Yapılan zamlar ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle dün itibariyle 2 TL.’lik ekmek 230 gram olarak tezgahlarda yerini aldı. Gramajın düşmesi nedeniyle ekmeğin daha da ufalması fırıncıları sevindirirken, vatandaşı üzdü.

Uşak Fırıncılar Esnaf Odası, kentteki fırıncı esnafının girdi maliyetlerinin artması nedeniyle zam talep etti ve konuyla ilgili toplanan komisyon, 2 TL olan ekmek fiyatını değiştirmedi. Ancak daha önce 260 gram olan ekmek gramajının 230 grama düşürülmesine izin verdi.

Uşak’ta geçtiğimiz yıl Ekim ayında 250 gramı 175 kuruşa,  Nisan ayında da 260 gramı 2 TL’den satılan ekmeğe, son gramaj düşürülmesi ile bir yıl olmadan 3. kez zam yapılmış oldu.

KURNAZ YİNE MALİYET ARTIŞLARINI GEREKÇE GÖSTERDİ

Sessiz sedasız ekmeğe yapılan gizli zammın nedenini soran www.usakgundem.com ‘a açıklamalarda bulunan Uşak Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Hasan Kurnaz, yine maliyet artışlarını gerekçe göstererek, Uşaklıların komşu illerden daha ucuza ekmek yediğini ileri sürdü.

Kurnaz, “Unun torbası 200 TL’den 250 TL’ye yükseliyor. Doğalgaz, elektrik, işçilik, maya ekmek üretiminde aklınıza geliyorsa her şeye zam geldi. Maliyet artışı olunca zam yapmak yerine gramajı düşürerek maliyeti azaltmak istedik” dedi.

Uşaklıların her zaman komşu illere göre daha ucuz ekmek yediğini ileri süren Kurnaz, “Aydın ve Balıkesir illerinde 200 gram ekmek 2 TL’den satılıyor. O illerde ekmeğin kilosu 10 TL den satılıyor. Uşak’ta 8 TL’den satılıyor. Komşu illerde ekmek fiyatları yükseldikçe bizde de artacaktır” ifadesini kullandı.

(SALİH KILINÇ / ÖZEL HABER)

İlgili Haberler