Şubat 2024 EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER sorgulama! Evde bakım maaşı yatan iller listesi

TC no ile evde bakım maaşı sorgulama araştırmaları hız kazandı. Aile Bakanlığı tarafından her ay ihtiyaç sahiplerine verilen evde bakım maaşı ödemelerinde son gelişmeler ve merak edilenler haberimizde! Şubat 2024 evde bakım maaşı yatan iller listesi
Şubat 2024 EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER sorgulama! Evde bakım maaşı yatan iller listesi

2024 şubat ayı evde bakım maaşı yatan illerin listesi merak ediliyor. Evde bakım maaşı ödemeleri başladı mı, ne kadar yatacak? Evde bakım maaşı ödemeleri zamlandı mı? Şubat 2024 evde bakım maaşı ödemelerinde son gelişmeler haberimizde

EVDE BAKIM MAAŞI ÖDEMESİ SORGULAMA

Evde bakım maaşı ödemesi her ayın belirli günlerinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri tarafından hesaplara yatırılmaya başlandı. Ödemeler Aile Bakanlığı tarafından her ayın 15 – 31’i arasında il il hesaplara yatırılıyor.

Bu sebeple evde bakım maaşı ödemeleri henüz başlamadı. Ödemelerin gece yarısından itibaren başlaması bekleniyor.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

Evde bakım maaşı sorgulama işlemini de alternatif pek çok kanal üzerinden yapabilirsiniz. İlk olarak e-Devlet’e TC kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” sayfası üzerinden aylık sorgulama işlemi yapabilirsiniz.

Bunun yanı sıra Ziraat Bankası üzerinden bakiye sorgulayarak da ödemelerinizin yapılıp yapılmadığını takip edebilirsiniz.

EVDE BAKIM MAAŞI ŞARTLARI

Evde bakım maaşı almak isteyenlerin belirtilen şartları taşıması gerekiyor. Evde bakım parası, evinde hasta, engelli ya da bakıma muhtaç olan kişilerin bakımını üstlenen kişilere ödenmektedir. Bu ödemeyi almak isteyenlerin, evde bakımı yapılacak kişinin ağır engelli raporu alması gerekmektedir. Aynı zamanda aile bireylerinin toplam gelirinin evde yaşayan bireylere bölündüğünde asgari ücretin 2/3’ünden az bir aylık düşmesi şartı da aranmaktadır.

2024 evde bakım maaşı ödemeleri gelen zamla birlikte 5 bin 98 TL’den 7 bin 608 TL’ye çıktı.