ÖGG. 108 Dönem Sınav Sonuçları | Özel Güvenlik Sınav sonuçları sorgulama ekranı 17 Mayıs

Özel Güvenlik Sınav sonuçları bugünün en sık merak edilen ve araştırılan konuları arasında yerini aldı. ÖGG 108. Dönem Sınav Sonuçları açıklandı mı? Saat kaçta açıklanacak? İşte Özel Güvelik Sınav sonuçları sorgulama ekranı 17 Mayıs
ÖGG. 108 Dönem Sınav Sonuçları | Özel Güvenlik Sınav sonuçları sorgulama ekranı 17 Mayıs

Özel güvenlik olarak çalışmak isteyen herkesin silahlı ya da silahsız özel güvenlik kimlik kartının olması gerekiyor. Bu kartı alabilmek için de Emniyet Genel Müdürlüğü’nün düzelmiş olduğu ÖGG sınavına girmiş olmak gerekiyor.

ÖGG sınav sonuçları için EGM’nin açıklamaları yakından takip ediliyor. ÖGG sınavına giren adaylar ÖGG sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusunu merak ediyor. 27 Nisan Cumartesi günü yapılan ÖGG sınavında sonuçlar bugün açıklanacak.

ÖZEL GÜVENLİK SINAV SONUÇLARI 2024

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün aktardığı habere göre 27 Nisan tarihinde Türkiye genelinde düzenlenen ÖGG sınav sonuçları 17 Mayıs Cuma günü açıklanacak. Sınav sonuçlarının saat kaçta açıklanacağı ise henüz belli değil.

ÖGG SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK?

ÖGG sınav sonuçlarını öğrenmek isteyenler sınav sonuçlarına nereden erişim sağlanacağını merak ediyor. Adaylar sınav sonuçlarının açıklandığının duyurulmasının ardından TC kimlik numarası ve sınav adı ile güvenlik kodu bölümlerini doldurarak sınav sonuçlarını öğrenebilirsiniz.

SINAVDAN KAÇ ALMAK GEREKİYOR?

Silahlı güvenlik görevlisi olmak isteyen adayların başarılı olabilmesi için yazılı silah bilgisi ve uygulamalı sınavlarının toplamlarının en az 50, bu puan ile daha önce başarılı olduğu temel silahsız sınav puan toplamının ortalamasının en az 60 puan olması gerekiyor.

Silahsız belge alacak adayların ise yazılı silah bilgisi ve uygulamalı sınav toplamının en az 50 puanı olması ve temel silahsız sınav puan toplamının ortalamasının en az 60 puan olması gerekiyor. Başarılı olunmaması halinde sınav sonucu silahsız olarak kabul edilecek.