İOKBS sınav sonuçları açıklandı! Bursluluk sınav sonucu sorgulama ekranı 2024

Bursluluk sınav sonuçlarını heyecanla takip edenler için önemli bir gelişme yaşandı. Aktarılan sn habere göre MEB İOKBS bursluluk sınav sonuçları açıklandı. Bursluluk sınav sonucu sorgulama ekranı 2024 haberimizde
İOKBS sınav sonuçları açıklandı! Bursluluk sınav sonucu sorgulama ekranı 2024

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları İOKBS Bursluluk sınavı 21 Nisan 2024 tarihinde düzenlenmişti. Burs almak için sınavda ter döken öğrenciler için sınav sonuçları açıklandı. İOKBS bursluluk sınavını kazanan öğrenciler için sonuçlar MEB bursluluk sınav sonucu ekranından duyuruldu.

İOKBS BURSLULUK SINAV SONUÇLARI

Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlemiş olduğu İOKBS bursluluk sınav sonuçları açıklandı. Sınav sonuçlarına ulaşmak isteyen adaylar 17 Mayıs 2024 tarihinden itibaren sonuçlarını sorgulayabilecek.

İOKBS BURSLULUK SINAV SONUCU SORGULAMA

Sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen öğrenci ve veliler bu noktada arama motorlarında İOKBS bursluluk sınav sonucu nereden öğrenilir? Sorusuna yanıt arıyor. Sınav sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi web sitesi üzerinden erişme açıldı.

Sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen öğrenciler TC kimlik numaraları ve doğum tarihleri ile birlikte sayfadaki güvenlik kodunun girilmesine açılacak.

BURSLULUK SINAV SONCUSU 2024

Bursluluk sınav sonucu sorgulama ekranı üzerinden sonuçlarına ulaşan adaylar eğer ekranda “Kazandı” ifadesini görüyorsa burs kazandı anlamına geliyor. Ekranında “Kazanamadı” ifadesi yer alan adaylar ise burs alamayacak.

İOKBS SINAV SONUCU İTİRAZ

İOKBS sınavına itiraz etmek isteyenler için yapılacak açıklamada sonuçların açıklanmasından itibaren 5 gün içerisinde başvuru yapılması gerektiği ifade edildi. ÖDSGM resmi web sitesi üzerinden e-itiraz kısmına tıklayarak, yazılı ya da elektronik olarak sınav sonuçlarına itiraz yapılabilecek. İtiraz başvuru ücretinin ise 30 TL olduğu duyuruldu.

Sınav sonucu itirazına bakılabilmesi için adaylar ödemelerini Ziraat Bankası, Vakıf Bankası ya da Halkbank üzerinden yatırması gerekecek.