Son dakika! Hatay'da 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Hatay'ın Defne ilçesinde 5,0 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.
Son dakika! Hatay'da 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Son dakika! Hatay'da 5 büyüklüğünde deprem meydana geld: Son dakika gelen bilgiye göre Hatay'ın Defne ilçesinde 5.0 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7.6 büyüklüklerindeki iki deprem 6 Şubat tarihinde 11 ili etkisi altına almıştı. Daha sonra artıçıları devam etti. Ardından 20 Şubat 2023 tarihinde ise Hatay'da 6,4 ve 5,8 büyüklüklerindeki iki büyük deprem daha meydana geldi. İki depremde de göçük altında kalan insanlar oldu. Binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. 

Yaşanan bu depremlerin hala devam etmesinin sebebi ise uzman isimlerin yapmış olduğu açıklamaya göre Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremin yüryüzüne çok yakın bir derinlikte olması. Bu nedenle artıçılar depremin 18. günü olmasına rağmen devam ediyor. Yine uzman isimlerin söylemiş olduğu bilgileri göre bu artçıların yıllarca süreceği de beklenmekte.

HATAY DEFNE'DE 5.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ

Hatay'ın Defne ilçesinde 5,0 büyüklüğünde bir artçı deprem daha meydana geldi. Hatay'ın Defne ilçesinde gerçekleşen bu artçı deprem Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesi üzerinden duyuruldu. Buna göre deprem 18:53'te Hatay'ın Defne ilçesinde meydana geldi. Derinliği ise 9,76 kilometre olduğu öğrenildi. İşte Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) yapmış olduğu paylaşım..

İlgili Haberler