Deprem anında çıkan seslerin sebebi belli oldu

Türkiye'de milyonlarca vatandaşı yakından etkileyen ve herkesi endişelendiren deprem sonrasında detaylar netleşmeye başladı.
Deprem anında çıkan seslerin sebebi belli oldu

Deprem anında çıkan seslerin sebebi belli oldu - Türkiye'de milyonlarca vatandaşı yakından etkileyen ve herkesi endişelendiren deprem sonrasında detaylar netleşmeye başladı. Vatandaşlar deprem anında çıkan sesi araştırmaya devam ederken konu ile ilgili neden sonuç detayları belli oldu.

Deprem anında vatandaşları tedirgin eden ve çıkan korkunç sesin sebebi araştırılırken detaylar da netleşti. Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen deprem sonrası duyulan şiddetli ses yer altından yapılan ses kayıtalrı ile birlikte araştırmalar sonuçlandı.

Türkiye'de bu korkunç ses Kahramanmaraş'ın Pazarcık, Elbisten ve Gaziantep'ın Islahiye ilçesi ile birlikte Adıyaman ve Hatay'da da büyük bir yıkıma sebep olurken depremden sonrada gündemde en merak edilen konu başlıkları arasında ses kaynağı oldu.

Yer Bilimci Prof. Dr. Celal Şengör tarafından yapılan açıklama da gürültülerin nedeni belli oldu. Candaş Tolga Işık'a açıklamada bulunan Şengör, “Depremden önce bir ses çıktığı söyleniyor, o ne sesi” sorusuna şu şekilde yanıt verdi: “Fay hattının kırılma sesi o”

HATAY'DA GERÇEKLEŞECEK DEPREMİ BİLMİŞTİ

Celal Şengör, Maraş'ta gerçekleşen deprem sonrası "Oradaki vatandaşlar, 6,4-6,7 aralığındaki depreme hazırlıklı olsunlar" demişti. Bu açıklamalardan sonra da Hatay'da 6.4 şiddetin de bir deprem gerçekleşti. 

İlgili Haberler