AFAD duyuru yaptı ve uyardı! Bir yer daha deprem bölgesi ilan edildi! 5 üzeri artçı yaşanabilir

AFAD açıkladı ve ardından uyardı. Sivas Gürün de afet bölgesi ilan edildi. Yaşanacak olan artçı depremler ile ilgili 5'in üzerinde depremlerin yaşanacağını söyleyerek uyardı.
AFAD duyuru yaptı ve uyardı! Bir yer daha deprem bölgesi ilan edildi! 5 üzeri artçı yaşanabilir

AFAD duyuru yaptı ve uyardı! Bir şehir daha deprem bölgesi ilan edildi! 5 üzeri artçı yaşanabilir: AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar tarafından deprem bölgeleri ile ilgili güncel gelişmeler AFAD Genel Merkezinde kamuoyuna duyuruldu. Tatar şimdiye kadar 8 bin 550 artçı depremin yaşandığını söyleyerek Sivas Gürün'ün de afet bölgesi olduğunu duyurdu. 

5 ÜZERİNDE ARTÇI SARSINTILAR YAŞAYABİLİRİZ 

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar Kahramanmara merkezli gerçekleşen iki büyük depremin ardından artçıların hala devam ettiğini ve 18 günden beri toplamda 8 bin 550 artçı sarsıntının olduğunu açıkladı. Tatar yapmış olduğu konuşmada "Tüm depremlerin sonrasında şu ana kadar 8 bin 550 artçı sarsıntı kaydedildi. Yaklaşık 4 ayda kaydetmemiz gereken deprem sayısını 17 gün içerisinde kaydettik. Yaklaşık 3 dakikada bir artçı sarsıntı meydana geliyor. Birçoğu da hissedilecek derecede. Önümüzdeki günlerde de 5 üzerinde artçı sarsıntılar yaşayabiliriz" diyerek uyardı. 

SİVAS GÜRÜN DE AFET BÖLGESİ İLAN EDİLDİ.

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar yapmış olduğu açıklamalarda Sivas Gürün'ün de afet bölgesi ilan edildiğini açıkladı. Ağır hasarlı binalardan eşya alımının yasaklandığını bir kez daha hatırlatan Tatar herhangi bir artçı sarsıtı da yıkılma riski olan binalar olduğundan dolayı bu yasağın getirilmiş olduğunu söyledi. Depremlerin merkez üslerine yakın illerde ve ilçelerde de hasar verdiğini söyleyen Tatar Niğde, Sivas Gürün, Kayseri'nin bazı ilçelerinde de hasarlı binaların olduğunu söyledi. Bu bölgelerdeki hasar tespit çalışmalarının da devam ettiğini açıkladı. Sivas Gürün ilçesinin genel hayatı etkileyen afet bölgesi ilan edildiğini söyledi. 

İlgili Haberler