Şanlıurfa’da Uşaklı bir şampiyon

Şanlıurfa’da yapılan Ümit – Genç ve 21 Yaş altı Türkiye Karate Şampiyonasının ilk gününde, Uşaklı genç karateci Türkiye şampiyonu oldu.
Şanlıurfa’da Uşaklı bir şampiyon

Türkiye Karate Federasyonu tarafından Şanlıurfa'da düzenlenen Türkiye Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası başladı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla 11 Nisan Spor Salonu'nda gerçekleştirilen ve 4 gün sürecek turnuvada 56 şehirden yaklaşık bin 900 sporcu ter dökecek.

Uşaklı genç sporcu Süleyman Aydemir, ilk gününde bütün rakiplerini yenerek Türkiye Şampiyonu oldu ve Karate Milli Takım seçmelerine girmeye hak kazandı.

Konu ile ilgili bilgi veren Aydemir’in Karate Hocası Dinçer Güngör, “Şanlıurfa’da yapılmakta olan Ümit -Genç̧ Ve 21 Yaş Altı Karate Türkiye Şampiyonasında; Ümit Erkekler 70 Kg Kategorisinde Sporcumuz Süleyman Aydemir Türkiye 1.si olmuştur.

Ümitler kategorisinde ilk turnuvası olan minikler, yıldızlar kategorilerinde üst üste Türkiye ve Balkan şampiyonlukları bulunan milli sporcumuz, mükemmel performansıyla göz doldurarak Finlandiya da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası için Pazar günü̈  milli takım seçmelerine katılmaya hak kazanmıştır” dedi.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler