Uşak Kent Konseyi Başkanı açık ara farkla Mehmet Kurnaz oldu

Uşak Kent Konseyi başkanlık seçimleri yapıldı. 3 adayın yarıştığı seçimlerde Mehmet Kurnaz, rakiplerine fark atarak 2 yıl için Uşak kent Konseyi Başkanı seçildi.
Uşak Kent Konseyi Başkanı açık ara farkla Mehmet Kurnaz oldu

İlk turda ezici bir üstünlük kuran Kurnaz, başkan seçilebilmek için gereken oyların yüzde 50’den fazlasını alamayınca, seçimler 2, ve 3. turlara kaldı. Ancak, ilk turda diğer Adaylar, Ahmet Kozak ve İ. Ethem Karahan çekilince Kurnaz ilk turda seçimi kazanmış oldu. Çekildiğini açıklayan İ. Ethem Karahan’ın Seçimlerde baskı ve tehdit iddiası dikkat çekti.

Uşak kent Konseyi seçimleri Atatürk Kültür Merkezi 1. Nolu salonda yapıldı. Oy kullanma hakkına sahip 273 STK’dan 137 temsilci hazurun cetveline adını yazdırdı. Gerekli çoğunluğun sağlandığı anlaşılınca Divan üyelikleri için seçime gidildi. Divan Başkanlığına oy birliği ile Uşak Esnaf ve Sanatkâr Esnaf Odaları Başkanı Atalay Savaş, Uşak Merkez Muhtarları Birliği Başkanı Gökhan Toker ve Cenk Aydın seçildi.

Başkan adayları, Kozak, Karahan ve Kurnaz’a 5’dakika konuşma süresi verildi. Ardından seçimlerin ilk turuna geçildi. Yapılan sayım sonunda;

Ahmet Kozak:13

İ. Ethem Karahan: 45

Mehmet Kurnaz: 92 oy 

Divan Başkanı Atalay Savaş, 2. Tur oylamaya geçerken adaylardan Ahmet Kozak ve İ. Ethem Karahan adaylıktan çekildiklerini açıkladı.

Karahan’ın; “Seçim sonuçlarına saygım var. Ama oy kullanacak delegelere yapılan baskı ve tehditlere hayır” şeklinde konuşması salonda şaşkınlık yarattı.

Seçimlerden sonra kutlamaları kabul eden Başkan Kurnaz, bundan sonra kent konseyini tüm Uşak ile birlikte yöneteceğini, rakibi olan diğer adaylarında projelerini getirdikleri takdirde hayata geçirmek için çalışacağını belirterek kendini bu göreve layık gören tüm STK temsilcilerine teşekkür etti.

Uşak Kent Konseyi Yönetim Kurulu da şu isimlerden oluştu: Murat Erdoğan, Fadime Meral, Cengiz Uludağ, Ahmet Çakın, Önder Güngör, Hüseyin Yağız, Hüseyin Yıldırım, Çiler Günaydın, U. İbrahim Demiröz, Ömre Aydın.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler