O kentteki tüm yetkililer göreve çağrıldı! Tehlike çanlarının çaldığı ilçelerdeki binalar her an çökebilir

Ülkemizde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaşanan büyük yıkım herkesin tedbirli olması gerektiğini bir kez daha hatırlattı. Uzmanlar olası Marmara depremine dikkati çekerken çok kritik bir açıklama geldi.
O kentteki tüm yetkililer göreve çağrıldı! Tehlike çanlarının çaldığı ilçelerdeki binalar her an çökebilir

O kentteki tüm yetkililer göreve çağrıldı! Tehlike çanlarının çaldığı ilçelerdeki binalar her an çökebilir - 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 7,7 ile 7,6 büyüklüğündeki depremler 11 kentte yıkıma neden oldu. Hatay, Elazığ, Kahramanmaraş, Adana, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa, Gaziantep, Osmaniye, Adıyaman, Malatya ve Elazığ'da etkili olan deprem felaketinde binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti.

BEKLENEN DEPREMDE O İLÇELER TEHLİKEDE

Depremin bilançosu giderek ağırlaaşırken binlerce yaralının da tedavisi devam ediyor. 11 ilde enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken binlerce artçı sarsıntı yaşanmaya devam ediyor. Depremden etkilenen illerin yanı sıra ülke genelinde de pek çok deprem kaydedildi. Yaşanan depremler bvatandaşın yüreğini ağzına getirirken uzmanlar da tedbirin elden bırakılmaması gerektiğini söylüyor. Uzmanların beklenen İstanbul değremine ilişkin kritik uyarıları artarken İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe, deprem riski nedeniyle yapılan incelemeler sonucunda risk altında olan bölgeleri açıkladı. Yetkililere çağrıda bulunan Dr. Gökçe, önlem alınması gerektiğini belirtti. 

İSTANBUL'DA 8 İLÇEDE TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR

İstanbul'un 8 ilçesinde bulunan 318 binanın her an çökebileceği uyarısını yapan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Gökçe, deprem riski nedeniyle yapılan incelemelerin sonucuna değindi. Dr. Gökçe, İstanbul'da 318 yapının olduğu yerde çökecek durumda olduğunu belirterek acil önlem alınması için çağrıda bulunurken bu binaların yer aldığı ilçeleri de açıkladı. Buna göre İstanbul'da;

  • Bakırköy: 11
  • Esenler: 12
  • Büyükçekmece: 14
  • Zeytinburnu: 14
  • Bahçelievler: 19
  • Silivri: 32
  • Küçükçekmece: 46
  • Avcılar: 95 binanın çökme tehlikesi bulunduğunu belirterek acil önlem için yetkilileri bilgilendirdi.

İlgili Haberler