Bu deprem gelirse on binleri telef edecek diyen Naci Görür o kenti uyardı!

Kahramanmaraş depremi hakkında daha önce uyarı yapan ve tahminleri doğru çıkan Naci Görür, yeni bir uyarıda bulundu.
Bu deprem gelirse on binleri telef edecek diyen Naci Görür o kenti uyardı!

Bu deprem gelirse on binleri telef edecek diyen Naci Görür o kenti uyardı! - Kahramanmaraş ve Hatay'da meydana gelen depremler Türkiye'yi yasa boğarken vatandaşların bir çoğunda korkuya neden oldu. Artçı sarsıntıların devam emesi üzerine beklenen büyük İstanbul depremi de endişeyi artırıyor. Büyük İstanbul depremi konusundaki uyarılarıyla gündeme gelen Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, bu kez İzmir’i işaret ederek kritik bir açıklamaya yer verdi. 

BEKLENEN DEPREM GELİRSE ON BİNLER HAYATINI KAYBEDEBİLİR

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür ve Kandilli Rasathanesi Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi Müdürü Doç. Dr. Doğan Kalafat ile birlikte Kanal D ekranlarında Hakan Ural ile Nur Tuğba Namlı'nın sunumu ile yayımlanan 'Neler Oluyor Hayatta' programına telefonla bağlandı. Ülkemizi sarsan deprem felaketine değinen Prof. Dr. Görür,  Türkiye’de beklenen depremler hakkında açıklamalarda bulundu. Daha önce Kahramanmaraş hakkındaki uyarıları dikkati çeken Prof. Dr. Görür, beklenen İstanbul depreminin ardından şaşırtan bir İzmir açıklamasına yer verdi.  Prof. Dr. Görür, İzmir ile ilgili uyarı yaparken ''İzmir’e dedim ki; bilim insanları sizi de uyarıyor. Aynen İstanbul’u uyardığımız gibi bizim yıllarca Maraş’ı uyardığımız gibi Hatay’ı uyardığımız gibi ve Elazığ’ı uyardığımız gibi.'' ifadelerine yer verdi. 

Prof. Dr. Görür, ''Bütün Türkiye’ye haykırarak bunu söylüyorum. Fay tartışmasını bırakın, ne zaman nerede olacağını bırakın, İstanbul nasıl olur, neresi yıkılır, orası mı sağlam, burası mı demeyi bırakın. Bu deprem gelirse on binleri telef edecek ve bu bilimsel gerçeklilik. Artık İstanbul’u İzmir’i depreme nasıl hazırlayabiliriz, ne yöntemler yapabiliriz bu belli. Depreme dirençli kentler haline getirelim.'' diyerek uyarıları yineledi. Depreme dirençli yapılara dikkati çeken Prof. Dr. Görür, deprem bilincinin oluşması konusunda vatandaşları uyardı.

NOT: Bu yazı yalnızca uzman görüşlerini yansıtmıştır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir