Naci Görür o illeri uyardı! İrili ufaklı depremler olabilir

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür o illeri uyardı. İrili ufaklı depremlerin olabileceğini ve bu durumun sürpriz olmayacağını açıkladı.
Naci Görür o illeri uyardı! İrili ufaklı depremler olabilir

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki büyük depremin ardından 11 ilde büyük yıkımlar meydana geldi. Yaşanan bu felaket sonrasında binlerce insan hayatını kaybederken birçok vatandaş ise evsiz kaldı. Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen bu depremlerin üstünden bir aydan fazla zaman geçmesine rağmen artçı depremler yaşanmaya devam ediyor. Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür 5 il için uyarılarda bulundu. Bu illerde irili ufaklı depremlerin sürpriz olmayacağını açıkladı. 

NACİ GÖRÜR 5 İL İÇİN UYARDI

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından yaşanan artçı depremlerin olabileceğini dile getiren Naci Görür yaşanan büyük depremin Türkiye'yi 7 metreye yakın bir şekilde güneye doğru harekett ettirdiğini açıkladı ve konuşmalarına şöyle devam etti; 

"Hareket eden bizim Anadolu levhası. Hareket ettiği sınır ise Doğu Anadolu fayı. Böyle büyük bir hareket söz konusu olursa o levhanın içinde olan irili ufaklı fayların özellikle sınır faylara da herhangi bir şekilde enerji transfer etmek suretiyle oradaki stres alanında önemli değişikliklere neden olur." şeklide konuştu. 

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin Doğu Anadolu Fayı'nın bulunnduğu alanın dengesinin bozulduğunu söyleyen Görür bu Anadolu levhasının içerisindeki irili ufaklı faylalrıda da elbette denge bulmak için bazı artçı depremlerin olabilmesinin doğal olduğunu dile getirdi ve özellikle o illerde bazı artçı depremlerin yaşanmasının sürpriz olmayacağını dile getirdi. Naci Görür o illeri şöyle açıkladı;

"Özellikle Sivas, Kayseri, Bingöl arası ve Adana yöresi hatta Kıbrıs’ta irili ufaklı depremler olursa sürpriz olmayacaktır ama ‘Şu tarihte, şu kadar büyüklüğünde deprem olacak’ diyemiyoruz. Kayseri’de fazla deprem görüyorsanız bu Kahramanmaraş depreminin sonucudur” ifadelerini kullandı. 

İlgili Haberler