Naci Görür İstanbul depremi için uyardı! Risk haritasını paylaştı

Naci Görür İstanbul depremi için uyardı! Risk haritasını paylaştı

Naci Görür İstanbul depremi için uyardı! Risk haritasını paylaştı: 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerden tam 11 ilde büyük yıkımlar yaşandı. Yaşanan bu büyük depremlerin ardından ise artçı depremler olmaya devam ediyor. Kahramanmaraş'ta gerçekleşen depremlerden sonra İstanbul'da beklenen depremler ise tekrar günndeme geldi. Depremin bu kadar yıkıcı olmasından dolayı İstanbul depremi için alınan önlemlerde hızlanma yaşandı. Prof. Dr. Naci Görür Kahramanmaraş merkezli gerçekleşecek depremden önce yaptığı çalışmalar sonucunda Kahramanmaraş depremi için uyarmıştı. Şimd ise İstanbul depremi için uyarılarda bulunuyor. İşte İstanbul depremi için rik haritası..

HER AN 7 ÜZERİ DEPREM OLABİLİR

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener İstanbul'da beklenen olası deprem için Japon bilim insanları ile 5 yıldan beridir Marmara fayının incelendiğini söyledi. Özener İstanbul'da beklenen olası deprem ile ilgili şu ifadelere yer verdi; "Burası bir deprem bölgesi. Her an 7 üzeri deprem olabilir. Ne zaman olur? Kimse bilmiyor. Bizim yer bilimleri camiası olarak yapacağımız çalışmalar orta ve uzun vadeli. En kısa vadede yapılması gereken, bina yapı stokunun güvenli hale getirilmesi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hızlı tarama yöntemiyle binaların güvenliği ve mevcut durumunu tespit eden çalışması var. 6 Şubat'tan önce ve sonra yapılan başvurular arasında devasa fark var. Bu da bizim toplumumuzun yumurta kapıya dayandıktan sonra aksiyon almasından kaynaklanıyor. Şu an yapılması gereken şey toptan yapı stokunun kalitesine bakılması." dedi. 

FAY KIRILDI KIRILACAK!

Prof. Dr. Naci Görür Marmara depremi ile ilgili önemil açıklamalar yaparak uyarılarda bulundnu. Görür Marmara depreminde İstanbul'un Avrupa Yakası'nın Asya yakasına göre daha fazla riski olduğunu söyleyerek şunları kaydetti; "Marmara fayı kırıldı, kırılacak. Kırılırsa minimum 7.2 büyüklüğünde deprem üretecek. Halbuki yapılan çalışmalar gösteriyor ki, bu fayın güneyinde stres birikimi kuzeyinden çok daha fazla. Marmara'nın güney kısmında" şeklinde konuştu. İşte İstanbul için risk haritası..

İSTANBUL İÇİN RİSK HARİTASI

Söz konusu deprem açıklamaları ile Uşak Gündem haber sitesinin hiç bir alakası yoktur. Söz konusu açıklamalar Prof. Dr. Naci Görür'ün yaptığı araştırmalar sonucunda yapmış olduğu açıklamalardır. 

İlgili Haberler