Sivaslı ilçesinde ömür boyu öğrenme şenliği

Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri kapsamında Sivaslı ilçesinde düzenlenen programda kursiyerler yıl boyunca hazırladıkları el emeği göz nuru eserleri sergileme imkanı buldu.
Sivaslı ilçesinde ömür boyu öğrenme şenliği

Sivaslı Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitimi Merkezinin 2020-2021 eğitim-öğretim yılı sene sonu sergisi Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında, Sivaslı Kaymakamlığı Kadın Kültür Evinde, Sivaslı Kaymakamı Semih Cembekli ve ilçe protokolünün katılımıyla açıldı.

Sergide kursiyerler tarafından el emeği ve göz nuruyla üretilen ürünler halkın beğenisine sunulurken çeşitli alanlarda da yaygın eğitim programlarının tanıtımını yapmak için öğrenme stantları kuruldu. Sergide; Yiyecek İçecek Hizmetleri, Geleneksel Oyunlar ve Zeka Oyunları, Spor, Çocuk Gelişimi, Bilişim Teknolojileri, Bahçecilik, Hayvancılık, Hayvan Sağlığı, El Sanatları, Grafik ve Fotoğraf Alanlarında, Sivaslı HEM Müdürlüğü tarafından düzenlenmiş olan ve düzenlenmesi planlanan kurslarla ilgili bilgilendirme yapıldı. Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen tarhana yarışması ve masa tenisi turnuvasında da dereceye girenlere ödülleri ve madalyaları Sivaslı Kaymakamı Semih Cembekli, Sivaslı Belediye Başkanı Hürriyet Şafak ve Sivaslı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın tarafından verildi.

“HAYAT BOYU ÖĞRENME ALANINDA ÇALIŞMALAR SÜRECEKTİR”

Sivaslı Kaymakamı Semih Cembekli: “Milli Eğitim Bakanlığına tüm eğitim kurumlarını kapsayacak bir şekilde yapılan düzenleme ile artık haziran ayının ilk haftası ülkemiz genelinde Hayat Boyu Öğrenme Haftası olarak kutlanıyor. İlçemizde de bu sene ilk kez Hayat Boyu Öğrenme Haftasını kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlçemizde Hayat Boyu Öğrenmenin yaygınlaştırılması ve halk eğitimi merkezimizin tanınırlığının artması, "Her zaman, Her yerde, Herkes için eğitim" felsefemizin yaygınlaştırılması adına emek veren ve  bu sergiyi hazırlayan Kaymakamlığımız Halk Eğitimi Merkezimizin tüm yöneticilerine, öğretmenlerine ve usta öğreticilerine teşekkürlerimi iletiyorum. Yaz döneminde de ilçemizde Hayat Boyu Öğrenme alanında önemli çalışmalar yapacağız. Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk tarafından tanıtımı yapılan “Kurslarımızla Köylerdeyiz” programı kapsamında tüm köylerimizi ziyaret ederek tarım ve hayvancılık alanında üretime yönelik çalışan çiftçilerimize destek olmak için yeni nesil üretim tekniklerini içeren kurslarımızı köylerimize taşıyacağız. Yine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yakın zamanda uygulamaya konulmak üzere tanıtımı yapılan Hayat Boyu Öğrenen Mahalle uygulaması ile ilgili de hazırlıklarımız vakit kaybeden yaptık. bu uygulama kapsamında da yaz ayı sürecinde çocuklarımızın kişisel gelişimlerine ve sosyalleşmelerine destek olmak için örgün eğitim kurumlarında çeşitli kurs programlarını uygulamaya koymayı planlıyoruz.” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yakın bir zamanda uygulamaya koyulması planlanan “Hayat Boyu Öğrenen Mahalle” uygulaması ile ülke genelinde bulunan 995 halk eğitimi merkezinin her mahalleden seçilen resmî temel eğitim ve ortaöğretim okullarında örgün eğitimi aksatmayacak şekilde çocuklara ve yetişkinlere yönelik mesleki ve genel kurslar düzenlemesi planlanıyor.

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler