Bayramda kargolar açık mı? MNG, Aras, Sürat, Yurtiçi, PTT!

Bayram tatilinde kargoların açık olup olmayacakları merak konusu oluyor. İnsanlar 9 günlük bayram tatilinde kargoların çalışma günlerini ve saatlerini araştırıyorlar. Kargolar dağıtım yapacaklar mı?
Bayramda kargolar açık mı? MNG, Aras, Sürat, Yurtiçi, PTT!

Bayram tatilinin gelmesi ile beraber insanlar aldıkları çok sayıda hizmetin bu tatilden etkilenip etkilenmeyeceğini merak ediyorlar. Türkiye’de 6 Nisan ile 15 Nisan tarihleri arasında 9 gün sürecek ramazan bayramı tatili olacak. Bu süre içerisinde kargoların hizmet verip vermeyecekleri araştırılıyor. Kargolar bayram tatilinde çalışacaklar mı? 9 günlük bayram tatilinin hangi günlerinde kargolar açık olacaklar.

KARGOLAR BAYRAMDA AÇIK MI?

Kargo şirketleri bu zamanın olmazsa olmazları haline geldiler. İnsanların çok sayıda işleri için kullandıkları bu şirketler hayatı kolaylaştırıcı bir imkan da sağlıyorlar. Bundan dolayı kargo şirketlerinin bayramda açık olup olmayacağı merak ediliyor. Kargo şirketleri 9 günlük bayram tatilinin bir kısmında açık olacaklar. 9 günlük tatil özel sektörü ilgilendirmiyor. Özel sektörün bayram tatili 9 Nisan Salı günü öğleden sonra başlayacak ve 12 Nisan Cuma günü sonunda sona erecek. Bundan dolayı kargoların çalışma planları bu bayram tatilinde kafa karıştırıcı olabilir.

KARGOLAR BAYRAMDA HANGİ GÜN AÇIK?

Kargolar için 8 Nisan Pazartesi günü tatil olmayacak ve tam gün çalışma yapılacak. 9 Nisan Salı günü ise kargolar yine öğleye kadar çalışacaklar ve sonrasında bayram tatiline girecekler. Bu tatil 13 Nisan Cumartesi sabahına kadar devam edecek. Kargo şirketleri Cumartesi günü normalde çalıştıkları için tam gün mesai yapacaklar. 14 Nisan Pazar günü ise kargo şirketlerinin pazar tatili olacağı için yine kapalı olacaklar.

Öte yandan çalışma günleri ve saatleri hakkında kargo firmaları kendi içlerinde özel kararlar alabilirler. Bundan dolayı kargıların çalışma günleri ve saatleri için her bir kargo şirketinden ayrı ayrı bilgi edinmek gerekiyor.