Avcıların ormanlara girmesi yasaklandı

Muhtemel orman yangınlarını önlemek amacıyla; Uşak’ta avcıların ormanlara giriş çıkışı yasaklandı. Bundan sonra Orman İşletme Müdürlüğü, Emniyet ve Jandarma ekipleri ortaklaşa olarak ormana girişleri denetleyecek.
Avcıların ormanlara girmesi yasaklandı

İstanbul Valiliği web sayfasından yaptığı açıklamada, orman yangınlarıyla mücadele kapsamında, artan sıcaklar ve kuvvetli rüzgar nedeniyle 31 Temmuz-31 Eylül tarihleri arasında avcıların ormanlara girmesini yasaklandığını duyurdu.

Uşak Valiliğinden yapılan duyurunun tam metni şöyle:

Avcıların Dikkatine

“6831 Sayılı Orman Kanunun 19/04/2018 Tarihli 7139 Sayılı Kanunla değişik 69. Maddesi gereğince oluşturulan Uşak İli Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu’nun 28/05/2021 tarih 2021/1 sayı ile ek kararlar alınmış ve bu kararların 1. Maddesinde ormanlara giriş ve çıkışlar genel olarak yasaklanmış ve 2. Maddesi de “Orman alanları içerisinde yetkili kurumlarca belirlenmiş tescilli piknik ve mesire alanları hariç) mangal/semaver/ ateş yakılmasına müsaade edilmemesi, avcı ve çobanların ateş yakmalarının önlenmesi için  ormanlara giriş çıkış yasağının uygulanması ve kontrolünün; Uşak Orman İşletme Müdürlüğü personeli ile sorumluluk alanına göre İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı personelince müştereken sağlanması gerekmektedir” şeklindedir.

Orman yangınları ile Mücadele Komisyonunun ek kararlarının 1. ve 2. Maddeleri gereği 31/07/2021 ve 30/09/2021 tarihleri arası AVCI’ların ormana giriş ve çıkışları yasaklanmıştır.”

(SALİH KILINÇ/HABER)

İlgili Haberler